Donderdag 29 Juli 2021 – Nevers – Cuipy (Ferme D’Ainay)

Laatste ochtend wakker geworden in Bernadette Soubirous – had de wekker om 6.30 gezet maar ben blijven liggen tot 6.45. Toen de laatste dingen nog een keer aan de elektriciteit gelegd (oa de telefoon). Toen naar het ontbijt gegaan en voor de zekerheid (i.v.m. winkel gebrek een extra verpakking cakejes en een appel meegenomen). Rond 8.30 reed ik bij Bernadette weg – voor de verandering kon ik de route door de stad nu eens goed volgen. Eerst een ,stuk naar beneden maar daarna aan de rand van de stad werd het toch echt de 1e echte klim – waarna er nog vele zouden volgen waaronder een  paar lastige. Na een kilometer of 10 pauze gehad aan de kant van de weg – paar cakejes op en een berg water gedronken. Pas rond kilometer 30, in  Premery, kwam ik een boulangerie tegen. Er bleek daar ook een grote supermarkt te zijn maar aangezien ik al avondeten in de tas had er niet langs gegaan. En afgaande wat ik op de website van Ferme D’Ainay had gelezen zou daar morgenochtend een bakker moeten komen – blijkt helaas niet zo te zijn bij aankomst door een tekort aan gasten. Bij de boulangerie iets van een belegd brood gekocht en iets met amandelvulling.  Na nog een stukje fietsen kwam ik een leuk plekje tegen voor de lunch (was ondertussen rond 12.30 uur). Helaas kon ik het stukje heuvelop hier niet fietsen – net effe te steil – wat door een Nederlander verwoord werd naar andere Nederlanders “het is hier best pittig fietsen”. Degene die de opmerking maakte bleek er te wonen en heb later met hem nog even  gesproken.

Daarna verder gefietst met regelmatig een pauze genomen want het was en warm en er kwamen nog heel wat kortere en langere klimmetjes die ik verder wel allemaal op heb kunnen fietsen. Vind ik dan wel weer goed van mezelf. Desondanks vroeg ik mezelf vandaag wel af of dat rondje wereld op de fiets er in gaat zitten als ik dit al zo lastig vind – scheelt natuurlijk wel dat dit pas echt de 1e klimdag is.

Uiteindelijk rond 15.30 uur aangekomen in Cuipy bij ferme D’Ainay, maar daarvoor in Reverien nog een stop gemaakt bij de kerk van Saint Everien – deze dateert uit de 12e eeuw en heeft 3 schepen maar mist het transept (kruisvorm in het midden) – verder is de kerk mooi versierd met fresco’s en ligt er een oude begraafplaats bij. Voor mij kwam het weer als een mooi rustpunt en een verrassing dat het volgens een mevrouw die ik daar sprak nog maar 5km naar Cuipy zou zijn. Dacht dat het er nog een stuk of 10 zouden zijn – mooie meevaller dus.

Morgen is volgens de camping meneer ook een pittige dag met veel op en neer gaande klimmetjes – in het boekje zag ik dat er ook een langere bijzit van iets van 2.5km met 5% stijging. In Corbigny – na 10 km. Kan ik morgen weer eten kopen – dat wordt dus daar de lunch inslaan en in St. Pere of Vezelay eten voor het avondeten inslaan.

Gegevens van vandaag volgens Osmand: 55km gefietst, 564m stijging en 487 daling met een gemiddelde van 13.3km en een max snelheid van 55km waar ik 8 uur en 3 minuten over heb gedaan.

Een gedachte over “Donderdag 29 Juli 2021 – Nevers – Cuipy (Ferme D’Ainay)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s