Vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 – Cuipy – Vezelay en Vezelay

Gisteren was een dag van eersten 1e flan en 1e plat du jour deze vakantie.

Gisteren iets later vertrokken dan gepland wat ervoor zorgde dat ik een stukje meer in de warmte heb mogen/ moeten fietsen dan anders het geval zou zijn geweest. Na de 1e ca 6 km kon ik in Corbigny brood voor de lunch inslaan want daarna was er zo bleek onderweg helemaal niets meer tot ik in Vezelay kwam – behalve dan het restaurant waar ik een plat du jour op heb.

Ergens onderweg genomen – weet even niet meer waar.

Onderweg klimmen gehad van 2.5 en 3.5km met een stijging van 5% met daartussen in kortere klimmetjes. De heftigste was de klim naar Vezelay van 2km met 7% stijging. Ik heb alles wel gefietst maar bij de laatste klim heb ik elke paar honderd meter moeten stoppen om op adem te komen.

Hoe het plaatsje heet waar ik de plat du jour op heb geen idee meer – was na ca 25 km. Het was net voor twaalven toen ik daar vroeg of ik een koffie kon hebben – merkte dat het nodig was om even ergens te zitten – had last van de warmte en wederom relatief weinig lucht (vermoed echt dat de pollen waar we in NL nu vanaf zijn hier nu welig tieren). Toen ik er ven op mijn gemak had gezeten (binnen met de fiets in het zicht) en ik me weer wat beter voelde besloten voor de plat du jour te gaan dan kon ik de lunch als avondeten nuttigen. Had een groente taartje met sla op, lasagne fruit de la mere en een tiramisu (Franse variant). Nadat ik een kleine 90 minuten had gezeten de tocht hervat. Net na het plaatsje had ik een mooie lange afdaling maar ik wist dat ik voor Vezelay nog een flinke klim voor de boog had (en daartussenin wederom wat kleintjes). Toen ik uiteindelijk aan de klim begonnen was, was ik erg blij met de schaarse stukjes schaduw om in te kunnen stoppen, op adem te komen en wat te drinken – uiteindelijk op de camping aangekomen was ik totaal op. Hier kreeg ik van lieve medelanders wat te drinken en wat chips waardoor ik weer wat herstelde. Daarna de tent opgezet, gedoucht en nog wat meer bijgekomen. Ondertussen kwamen er nog wat medelanders hun tent op het veldje zetten – maar dat was toen ik terug kwam van Vezelay (naar de supermarkt geweest om te kijken wat ze hadden en alvast in te slaan voor morgen en overmorgen (aangezien het dan weer zondag is). De auto van de laatste Nederlanders had ik Vezelay zien rijden – oude Citroen cabriolet heerlijk passend in Frankrijk en dit landschap. Na het eten, nog wat thee en jus d’orange gedronken en rond 8.30 uur mijn bedje ingerold om nog wat te lezen zo bek af was ik.

Steile laatste klim met zicht op Vezelay – foto is helaas ietwat donker

Vandaag had ik gehoopt hersteld te zijn van de pittige tocht van gisteren maar dat was helaas niet het geval. Rond achten opgestaan, gedoucht en thee gezet (aan eten moest ik helemaal niet denken), daarna naar de meneer van de receptie gelopen om brood voor morgen te bestellen en hem te laten zien waar de wasmachine stond zodat ik een flinke was kon doen. Het laatste hangt nu nog aan de lijn. Vandaag heb ik eigenlijk helemaal niets gedaan behalve een beetje lezen, Vezelay ingelopen maar merkte dat ik eigenlijk daarvoor nog te moe was/ ben want kon niet van al het moois genieten zoals ik dat meestal kan. Ben er dan ook niet lang gebleven – ben naar boven naar de kathedraal gelopen heb er wat foto’s gemaakt en ben daarna op mijn gemak naar beneden gelopen (langs de supermarkt voor wat groenten voor morgen in de soep) en was blij dat ik weer op de camping ben. Heb daar net even gezeten en ben nu in het waterige zonnetje gaan zitten om dit te tikken. Dadelijk kijken of het internet op de camping snel genoeg is om weer wat updates eruit te kunnen doen.

Deze vermoeidheid doet me wel twijfelen of wat ik in 2023 wil wel haalbaar is – moet ik het misschien op een andere manier gaan vormgeven want me een dag zo bagger voelen als vandaag met eigenlijk geen honger dat is niet goed. De rit van morgen zou als ik de route beschrijving mag geloven wat minder heftig zijn dan gisteren maar wel een stukje langer. Vervelende van Frankrijk is dat de treinstations erg dun gezaaid zijn en als ze je al ergens naar toe brengen dan ben je uren onderweg. Maar goed eerst nog maar eens een paar dagen aankijken hoe het gaat.

Een gedachte over “Vrijdag 30 juli en zaterdag 31 juli 2021 – Cuipy – Vezelay en Vezelay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s