Zondag 1 en maandag 2 Augustus – Vezelay – Dijon en Dijon

Augustus: Dag van vervelende, emotionele beslissingen.

Gisteren rond 6.15 opgestaan, na wederom niet lekker te hebben geslapen – weer veel pijn op mijn heupen en last van de rug. Lijkt wel alsof ik 5/6 jaar terug de tijd in ben gegaan met de hoeveelheid pijn. Maar goed de pijn maar even negerend spullen opgeruimd, wat havermout naar binnen weten te werken, brood bij de receptie opgehaald – want het is zondag en wilde niet net als vorige week verrast worden doordat alles dicht was.

Net toen ik nog steeds erg moe en stijf, met tranen hoog, op de fiets wilde stappen kwam Eveliene (van het paar waar ik gisterenavond heerlijk mee heb mogen eten) nog veen aanlopen om wat foto’s te maken. Zij zag wel dat het eigenlijk niet ging – had zelf al besloten alleen nog maar tot Troyes te fietsen (nog 3 dagen) en dan de trein naar huis te nemen tenzij het miraculeus ene stuk beter zou gaan. ZE vroeg me dan ook even mee naar hun tent terug te gaan om met Cees te overleggen wat het verstandigste zou zijn. Zelf was ik nog steeds in ik moet tot Troyes fietsen mode en kon mijn hoofd niet even switchen naar andere opties. Eveliene heeft toen met Cees bedacht dat er misschien wel een NL zou zijn waar fiets bagage en ik mee mee zouden kunnen tot Troyes dat zeker zo goed was – fietsen was eigenlijk helemaal niet zo slim gezien de staat waar mijn lichaam in verkeerde. Plan A – NL gevonden maar dan zouden de spullen over 2 auto’s (zij zouden dan ook via Troyes rijden) verdeeld moeten worden en in een vreemde stad ergens afspreken is niet zo fijn. Uiteindelijk is het plan B (van betere) geworden want volgens Cees zou het ook wel gaan lukken om mijn fiets, bagage en mij bij hun in de auto te krijgen. Dan zouden zijn zij via Dijon naar hun volgende stop gaan (wat voor hun niet erg om was). In Dijon is een erg groot station dus de trein naar NL zou daar moeten lukken en misschien dat ik na een paar dagen goed slapen wel weer fit genoeg zou zijn om een stukje te fietsen.

Nadat Cees alles in de auto gepuzzeld kreeg zijn we met de auto nog naar de Kathedraal gereden en het laatste stukje gelopen – toen voelde ik eigenlijk aan de benen al dat dat al vermoeiend was. Bij de kathedraal koffie gedronken, een hotel geboekt in Dijon (tegenover het station) en de kathedraal ingegaan om nog even van de schoonheid te genoten en kaarsjes aan te steken.

Nog wat foto’s van de kathedraal – de bovenste van de crypte.

Rond 14.00 uur reden we in de richting van Dijon waar we rond 15.30 uur waren. Voor het hotel de auto leeg geladen, voorwiel weer in de fiets gezet, tassen erop gehangen en gedrieën naar de receptie gelopen. Hier afscheid genomen van mijn twee reddende engelen.

Toen mijn tassen op een trolley gedaan – want de fiets kon niet in de lift . Die staat nu een paar trappen af in een veilige ruimte van het hotel. Toen de tassen in de kamer gelegd en meteen weer een kleine explosie laten plaatsvinden – tent op de grond want die was natuurlijk nog enigszins vochtig. Daarna lekker warm gedoucht en gekeken wat er misschien nog hier te fietsen viel aan routes die niet mega zwaar zijn en mijn oog viel op La Voie Bleue, dan zou ik met de trein naar Auxonne kunnen en van daaruit fietsen naar Metz. In Metz zou ik dan een trein richting NL kunnen nemen.

2 Augustus: nog steeds niet fit en knoop naar huis gaan definitief doorgehakt.

Na een redelijk goede nacht was / ben ik nog steeds niet fit. En dus besloten om naar huis te gaan. Jan gemaild van fietsmee.nl en gevraagd of hij tickets wil boeken van Dijon naar huis. Dat is inmiddels gebeurd en de tickets heb ik in de mail – morgen aan het hotel vragen of ze ze voor me willen uitprinten.

Vandaag heb ik eigenlijk niets gedaan. Rond 10.30 richting het centrum gelopen, naar de Tourist Info geweest en daar een boekje met wandelroute langs de mooie gebouwen gekocht om morgen hoop ik energie te hebben om hem te lopen. Verder een broodje en kaas gekocht om op de kamer te eten, alsmede wat jus d’orange. Ook nog even op een pleintje een een cappuccino gedronken en toen weer rustig naar het hotel terug gelopen. Heb Zelfs geen enkele foto genomen.

Nu bezig met de organisatie rondom het weer naar huis reizen met de trein – wordt donderdag heel erg vroeg opstaan. Want de 1e trein vertrekt om 5.33 uur – nu is het station wel aan de overkant maar tassen moeten naar beneden en op de fiets – fiets de trap op tillen en dan nog op tijd op het juiste perron zien te komen. Veermoed dat de wekker om 4.00 uur zal gaan zodat ik rond 4.45 kan beginnen met de fiets naar boven tillen en tassen erop hangen. Hopelijk is er op het station iets open zodat ik een kop thee/ warme chocolademelk en wat brood kan kopen voor onderweg.

3 gedachten over “Zondag 1 en maandag 2 Augustus – Vezelay – Dijon en Dijon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s