woensdag 4 Augustus 2021 – Dijon

Vandaag was het niet zo een geweldig weer – er was voor de gehele dag regen voorspeld.

Rond 8ten was ik wakker en daarna rustig aangedaan, gedoucht, eerste 2 tassen ingepakt en de rest een beetje logisch neergelegd zodat het inpakken van de laatste 2 tassen makkelijk zou gaan.

Rond 10.30 richting het centrum gelopen, onderwijl een muesli reep etende want ik had mezelf tussen de middag een warme maaltijd beloofd en had iets nodig om het tot dan toe zonder honger vol te houden. Nadat ik bij Porte Guillaume was deze keer niets links maar rechts aangehouden om het zo naar het stukje te lopen van de uilenroute die ik gisteren niet had gelopen. Het bleken 3 kerken te zijn die eigenlijk achter elkaar lagen. Ben alleen de 1e in geweest aangezien de anderen gesloten waren i.v.m. renovatie. Net voor ik bij Cathedrale Saint-Benigne aankwam begon het al te miezeren. De kerk zelf was an de buitenkant weer voorzien van allerlei decoratie terwijl de binnenkant ietsje soberder was. Ik zie dat ik deze keer geen foto’s van de buitenklant heb gemaakt – regende te hard bij het naar binnen gaan en ben het daarna vergeten.

Via de andere 2 kerken ben ik weer naar het centrum gelopen – begon ook steeds harder te regenen – en heb koffie gedronken in het zelfde cafeetje als waar ik gisteren thee had gedronken. daarna ben ik in de richting van de markthallen gelopen om daar een plat ou plat te eten. Dan hoefde ik na terugkomst hotel er niet meer uit. Zo gezegd zo gedaan en rond 13.30 liep ik het restaurant uit naar de supermarkt die daar ook zit om nog een fles sap te kopen voor morgen onderweg – mocht ik geen koffie of thee kunnen kopen dan heb ik in ieder geval wat te drinken. nadat ik dat had gedaan, wederom in de regen, langs wat winkels naar de bakker gelopen voor een belegde baguette voor vanavond (is inmiddels op) en een brood met chocolade voor morgen. Heb ik dat naast de mueslirepen om te eten. De regen zorgde ervoor dat ik rond 14.15 uur weer in het hotel was. Heb de de middag doorgebracht met wat lezen, luieren, de fiets gelijkvloers zetten en alvast 2 voortassen & de rackpack naar beneden te brengen.

Inmiddels heb ik weer gedoucht, hoeft dat morgenvroeg niet meer, nog een achter tas ingepakt – zodat alleen de kleding/ laptop achter tas dadelijk nog op de kamer is. Ga zo meteen de achtertas, flesdrinken, camera en wat ik niet meer nodig heb naar beneden brengen. En als ik dan toch beneden ben nog een kop cappuccino en thee drinken denk ik. Dan kan ik straks op de kamer nog een glas sap drinken en heb ik in ieder geval weer genoeg vocht binnen gehad vandaag.

Daarna nog even tv kijken via de laptop en dan de laatste tas op toiletartikelen na inpakken zodat ik morgen vroeg zo goed als niets meer hoef te doen.

Een gedachte over “woensdag 4 Augustus 2021 – Dijon

 1. Marjet

  Nou Inge, toch, ondanks de regen, nog wat kunnen zien vandaag.
  En voor morgen al voorbereid, heb n heel goede reis naar huis!
  Maar eerst nog hopelijk n goede nacht.
  Tot snel, Marjet

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s