CAN-AM RYKER RALLY 2022 – MIJN NIEUWE “FIETS”

Vanaf dit jaar ga ik niet meer met de fiets op vakantie maar met een motortrike. Dit omdat mijn lichaam me vorige vakantie heeft laten weten met de fiets op vakantie te gaan niet meer zo een goed idee te vinden. Omdat ik motorrijden altijd erg tof heb gevonden doch een motorrijbewijs er niet in zit gekozen voor een motortrike. Om precies te zijn een reversed trike wat simpelweg inhoud dat hij 2 wielen voor heeft i.p.v. 2 achter.

Tijdens mijn reizen in Amerika had ik ze al gezien, d.w.z. het broertje (Can-Am Spyder) van het type waar ik voor gekozen heb, en vond ik ze al gaaf. Vanaf 2019 is de Can-Am Ryker op de markt – deze is wat sportiever dan de Spyder en is wat meer te customizen. Ander voordeel vind ik is dat hij ook over gravel en licht off-road kan iets wat de Spyders niet kunnen. ook is hij volledig automatisch dus schakelen hoeft niet – lekker makkelijk dus.

Afgelopen Augustus ben ik naar de dealer gegaan, heb samen met Martijn (https://motorcityamsterdam.nl/) een paar uur op een Ryker Rally mogen rijden. De glimlach was niet van mijn gezicht te krijgen 🤣🤣 en dat terwijl het stormde en hard regende. Na de “proefrit” de Ryker Rally 2022 besteld. Toen begon helaas het erg lange wachten…. januari werd februari/ maart en dat verschoof weer naar eind april/ begin mei. Dit nog steeds als gevolg van alle Covid ellende – lastig aan onderdelen te komen.

Halverwege afgelopen week kreeg ik van Martijn het verlossende telefoontje dat de Ryker onderweg was en dat hij eind deze week rijklaar zou zijn. Dat hield in dat ik afgelopen zaterdag nog naar Amsterdam op- en neer ben gegaan om de 2 dozen met upgrades/ mods, die ik via MartintheVlogger (https://www.martinthevlogger.com/) had laten komen, af te geven.

Vrijdag heb ik met Martijn afgesproken kan ik hem ophalen. Kan niet wachten .

Zondag krijg ik dan meteen een vuurdoop want dan is de 1e Can-Am NL rit en dan ga ik natuurlijk mee. Met 1 van de leden (Allison) heb ik al een tijdje contact en zij is zo mega lief 😍 🤩 dat ze vrijdag ook naar Martijn komt om samen een stuk te gaan rijden zodat ik aan de trike kan wennen. Mega lief en fijn een privé-coach voor de 1e echte kennismaking met mijn Rally.

Foto’s gaan vast volgen… want een verhaal over de aanschaf van een trike en dan geen foto’s kan natuurlijk niet 😉.

Net voor vertrek van de 1e Can-Am rit van 2022
Advertentie

6 gedachten over “CAN-AM RYKER RALLY 2022 – MIJN NIEUWE “FIETS”

 1. Ingrid

  We hadden er al eens over gesproken, mocht het fietsen niet meer gaan 😉
  Mooi alternatief Inge, en die foto’s daar ben ik wel héél benieuwd naar!
  Mooie dag vandaag om te rijden, veel veilige kilometers.
  Have fun 👍🍀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s