Dinsdag 12 juli 2022 – Giethoorn – Tynaarlo

Vanochtend rond 7.45 uur opgestaan na een redelijke nacht slapen. Is altijd weer wennen aan matje/ slaapzak. Het nieuwe Exped matje is in ieder geval een goede investering geweest ondanks dat het een hoop ruimte inneemt.

Ik werd wakker van het zonnetje in de tent – nu vind ik zon altijd heerlijk maar zo vroeg in de tent net even wat minder. De keerzijde/ voordeel ervan was de tent goed opgedroogd was toen ik hem moest gaan inpakken. Ik was blij dat ik alleen mijn handdoek maar buiten had gelaten want het gras was erg vochtig – zal wel de relatief koude nacht zijn geweest t.o.v. de warme dag.

Echt snel was ik niet en naar wat op en neer geloop naar de wc/ doucheruimte maar theewater opgezet en de computer bij de Belgen ingeplugd zodat de batterij zich weer mooi helemaal vol kon opladen.

Niet 1 maar 2 ketels vol met water gekookt (gaat niet zoveel in maar 0,6L) en had nodig voor een groot glas om de dag te beginnen en de thermoskan te vullen voor onderweg.

Terwijl het water langzaam aan de kook kwam mijn matje en slaapzak alvast opgeruimd en wat andere dingen vast in de juiste tas gedaan. De tent wilde ik tot het allerlaatste laten staan zodat die zo goed als droog weer mee zou gaan. Het was dan ook al erg warm toen ik die mocht gaan inpakken – ca. 9.30 uur.

Het was ca 9.45 uur toen ik naar de receptie reed zodat ze de slagboom open konden maken en ik het terrein kon verlaten. Toen op naar de Super om alvast wat dingen voor vandaag te kopen. Echt veel van mijn gading hadden ze niet – maar wel verse vruchtensap/ crackers met kaas, bakje fruit en yoghurt.    En aangezien ik meer moest drinken vandaag waren de sap en yoghurt extra welkom. Vandaag bewust bij de keren dat ik gestopt ben extra gedronken en dan nog is het eigenlijk niet genoeg op een hete dag als vandaag. Ik blijf het lastig vinden om tijdig een stopplaats te vinden om wat te eten/ drinken zeker bij al die kruip- en sluip door weggetjes waarlangs ik rijd. Maar goed de uitzichten zijn wel heel erg mooi – ondanks dat ik er geen foto’s van heb omdat er geen stopmogelijkheid was. Vanmiddag na de lunch nog iets van een uurtje deze kruip en sluip weggetjes langs boerderijen, over dijken gereden en toen had ik er genoeg van. Met het oog op de tijd de GPS zelf de route laten bepalen naar Roden waar de AH zat waar ik boodschappen moest doen alvorens ik door naar de camping reed.

Echter boodschappen doen was een probleem – ik had totaal geen honger (hele dag eigenlijk nog niet gehad – zal wel het erg warme drukkende weer zijn met de vermoeidheid van het rijden. Maar goed een maaltijdsalade gekocht (Mediterrane sferen 😊 past goed bij het weer), yoghurt, vruchtensap, DE oploscappuccino (had nog geen koffie gehad vandaag), blikje wortels/ erwten als aanvulling op mijn noodmaaltijden en smeerkaas voor op de crackers morgen. De sap en yoghurt bewaar ik voor morgen dan heb ik in ieder geval extra vocht en wat te eten voor mocht ik niet veel honger hebben.

Nadat ik buiten bij de supermarkt was maar even de camping gebeld en gecheckt op ze plaats hadden en dat hadden ze – denk mocht ik ergens anders moeten slapen dan vind ik wel wat op weg naar Tynaarlo. De camping lag op ca. 30 min rijden vanaf de supermarkt.

Daar aangekomen ingecheckt en naar het tentenveldje gereden – waar 1 fietser stond. Altijd fijn als je niet de enige bent. Na even kennis te hebben gemaakt in de hitte (zon & benauwdheid is geen goede combi) – de tent op gaan zetten waarbij ik zweette als een otter. Na het opzetten en inrichten van de tent en alvast een begin gemaakt om de vochthuishouding aan te vullen gaan douchen. Dat was wel lekker ondanks dat het een waardeloze douche was. Nadat ik weer terug gekomen was bij de tent de “rijkleding” (merino tights en lange mouw shirt) uitgehangen over de trike zodat het morgen weer soort van fris is. Ook hier geen bomen/ palen om een wasdraad aan te spannen dus maar weer, net als gisteren, de trike als kleding rek gebruikt.

Ik wil pas wassen in Bremen en dat zou prima moeten kunnen omdat ik morgen in Apen wil overnachten en de dag erna al in Bremen aankom (waar ik 4 nachten/ 3 dagen wil blijven). Ik heb soort van besloten dat ik Bremen in een hotel wil overnachten – even geen nadenken over hoe laad ik de apparatuur op en het hebben van goede wifi is ook wel fijn. Dan kan ik tenminste alles wat ik nu in een word bestand typ overzetten naar het blog en alles uploaden. Alhoewel voor vandaag het niet veel foto’s zijn – heb er alleen maar met de lunch gemaakt.

En misschien is er in Bremen ook wel iets van een wasserette (laundrymat zoals ze in de UK hebben) dan kan ik alles wat ik nu een paar dagen gedragen weer schoon aan doen Bremen. Mocht ik morgen redelijk op tijd in Apen aankomen en mochten ze daar een wasmachine & droger hebben dan kan ik dan alles al wassen/ drogen zodat ik in Bremen alleen maar ondergoed/ sokken hoef te wassen wat prima op de hotelkamer kan en dan ook nog de volgende dag droog is 😊.

Terwijl ik dit zit te typen wordt ik lek gestoken door de muggen dus net maar tussen door prikweg gesmeerd en flink veel Deet gebruikt om ze weg te houden. Ze zullen best nuttig zijn maar als ze steken vind ik ze toch niet zo heel erg lief.

Dat is het weer voor vandaag, nu 21.05, ga nog een stukje lezen en wat laatste dingetjes opruimen. Had nog koffie gemaakt en die smaakte na een dag geen koffie eigenlijk best prima.

Welterusten allemaal en tot morgen…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s