Donderdag 14 juli 2022 – Apen (rustdag)

Vandaag rond 7.15 opgestaan omdat het zonnetje de tent lekker warm aan het maken was. Helaas was er wat dauw op het gras en dus was de was nog niet droog – had de stiekeme hoop gehad dat het een droge nacht zou zijn. Maar goed na het was checken eerst maar gewassen – deze keer met de luxe van een lekkere douche.

Helaas bleef het zonnetje niet constant schijnen – beetje bewolkt. Als het zonnetje weg was, was het redelijk fris. Bij later checken van Weeronline zou het vandaag ook maar iets van 19 graden worden – scheelt een 10 graden met gisteren vermoed ik zo.

Na het douchen thee gezet voor thermoskan en voor in mijn grote mok en daarna naar de receptie gelopen om te laten weten dat ik nog een nachtje zou blijven. Toen was het tijd om et kijken of ik kon vinden van een hotel in Bremen. Hotels genoeg maar veel zonder eigen paarkeerplaats of betaald je er scheel aan (€23,– per dag) en om over 4 dagen verdeelt nu €100,– alleen voor parkeren te betalen vind ik een beetje van de zotte. Dus de camping gebeld en gecheckt of ze plaats hebben en dat is geen probleem dus dan maar in Bremen op de camping – ook geen straf zolang het maar droog blijft maar daar zien de weersberichten wel naar uit. Vanaf de camping moet er een goede verbinding zijn met Bremen Alte stadt dus word het bussen of zo vanuit de camping. Ga ik vast morgen ontdekken.

Door al het gezoek naar hotels was het ondertussen na twaalven – toen me langzaam aangekleed om naar de elektronica zaak te gaan die misschien een camping stekker zou hebben – nu hadden ze er wel maar dan zonder kabel en daar heb ik natuurlijk niet zoveel aan. Morgen of overmorgen In Bremen maar eens vragen waar ze een camping stekker verkopen. Na de electronica zaak naar het veen museum geweest wat er om de hoek ligt – hier wordt het verhaal verteld van de verschillende soorten veen, hoe het opgegraven en getransporteerd werd. Ook was er een veenhuisje – mooi museum voor een 1e of 2e klas waar het bij AK gaat over leemgronden.

Op de terug nog gestopt voor wat kleine boodschappen en was rond 14.00 uur weer op de camping. Doordat de zon nu meer niet dan wel zichtbaar is was het best fris vooral omdat er best wel wat wind staat. Na een kopje thee en wat gegeten te hebben  heb ik de laptop meegenomen (met oplaadkabel en oplader) naar de bistro die op de camping zit. Hier heb ik een lekkere cappuccino gehad en kon ik de laptop aan de elektriciteit leggen zodat die weer helemaal opgeladen is. Ondertussen heb ik lekker binnen zitten lezen waard e temperatuur best aangenaam is. Nu hij bijna opgeladen is ben ik maar vast de update van vandaag gaan tikken in Word – was mijn foto kaartje vergeten dus dat moet ik straks na het eten nog even doen en dan kan ik deze update ook weer plaatsen – ben ik tenminste bij 😊. Heb vandaag bij het veen museum een aantal foto’s gemaakt – niets bijzonders maar wel herkenbaar denk ik – aangezien het lijkt op wat er bij ons ook werd gebruikt om veen te winnen.

Na het eten en foto’s invoegen ga ik vast een begin maken met mijn tassen weer goed te ordenen – scheelt morgenvroeg de nodige tijd. Wil proberen weer rond 9.30 uur op de trike te zitten dan heb ik lekker lang de tijd om in Bremen te komen – er staan wat stops gepland morgen. Hopelijk zijn de stops deze keer ook gewoon open… we gaan het meemaken.

Dat is het voor vandaag…

Advertentie

Een gedachte over “Donderdag 14 juli 2022 – Apen (rustdag)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s