Woensdag 13 juli 2022 – Tynaarlo – Apen Duitsland

Vanochtend rond 7.30 opgestaan – de wc kon niet wachten 😉anders was ik nog heel eventjes blijven liggen. Voordeel hiervan was dat ik nu ca 1uur eerder klaar was dan gisteren en eergisteren. Zal ook vast wel komen dat ik vandaag wat efficiënter was dan de dagen ervoor – langzaamaan komt de kampeerroutine weer terug. Echt mega uitgerust was ik nog niet ondanks dat ik een goede nachtrust had gehad – had nog de nodige spierpijn (heupen en gashendel hand). Heupen zal wel komen door het lange tijd in 1 houding zitten en de gashendel hand spreekt voor zich vermoed ik. Als ik thuis ben toch maar een crampbuster aanschaffen zodat de hendel meer met de palm van de hand wordt bediend i.p.v. met vingers en duim. En gisteren heb ik toch bewust een stuk meer de cruise control gebruikt d.w.z. op de momenten dat het kon.

Maar goed nu terug naar vandaag 😊. De rit naar Apen is wat korter dan de voorafgaande dagen – straks nog even kijken naar het totaal aan kilometers maar dacht iets van 125km – zal wel iets meer zijn want heb ergens fout gereden en heb 1 maar dacht 2 omleidingen gehad.

De weg vandaag begon weer met sluip- en kruipdoor weggetjes – langs welke plaatsen weet ik al niet eens meer. De uitzichten waren in ieder geval weer typisch Nederlands: koeien in de wei, mooie boerderijen, vergezichten en dat alles onder een erg snel warm wordend zonnetje. Wat wil een mens nog meer?

Onderweg had ik een paar stops staan maar 1 was er niet meer – informatie centrum en het andere was ik eigenlijk al voorbij alvorens ik de parking zag. Het was een bijzonder woonhuis met mooie tuin. Tegen 10.45 zag ik een koffie gelegenheid – die ik eigenlijk ook al voorbij was toen ik zag dat er iemand buiten zat en hij dus open moest zijn (ik was er al verschillende voorbij gekomen die echter allemaal dicht waren). Dus omgedraaid en de trike op het parkeerterrein tegenover de zaak gezet. Ik heb er denk ik een klein uurtje gezeten – was gezellig in gesprek geraakt met de meneer die er al zat – een local die een veelbewogen leven achter de rug heeft o.a. kinderen die variëren in leeftijd tussen de 35 en 4 jaar oud. Zelf is hij 60jaar oud. In het uur tijd 2 cappuccino en glazen water op voor de prijs waar je in Utrecht maar 1 kop krijgt, vermoed ik. Twee koppen was €4,50. Niet duur, toch?

Daarna de reis hervat via wat snellere wegen die toch nog steeds mooie vergezichten gaven d.w.z. toen ik dichter en dichter bij Duitsland kwam. Ik had de meeste wegen vrij aardig of helemaal voor mezelf – heerlijk! In Duitsland merkte ik meteen dat op de wegen vergelijkbaar met de onze sneller mag worden gereden – daar moet ik dus goed op letten. Echter hun snelheid heb ik meestal niet gereden maar zo’n kilometer of 10 langzamer – er was toch niemand achter me en zo was het rijden een stuk relaxter en kon meer van de omgeving genieten. Vandaag reed ik überhaupt meer relaxed dan de voorafgaande dagen – vermoed dat het komt dat ik de dingen op de GPS nu vlugger zie, en dan ook nog goed zie – heb 1 keer verkeerd gereden vandaag. Ook wilde de muziek vandaag via de GPS spelen en ik heb gemerkt dat het tijdens het rijden erg prettig is om op de achtergrond de muziek aan te hebben – dan is het motorgeluid wat minder waarneembaar aanwezig. Dat is wel het voordeel van fietsen – geen voertuig geluiden en de vogels horen zingen. Dat mis ik merk ik. Dat maakt het dat fietsen, althans voor mij, wat meer relaxed is dan trike-rijden. Maar oefening baart kunst dus aan het eind van de vakantie zal het vermoedelijk aardig in de richting van het fietsen komen qua relaxed zijn – althans dat hoop ik.

Wat fijn is in Duitsland is dat ik me aan de pomp niet meer het apelazarus schrik van de prijzen – die zijn beduidend lager dan bij ons.

Vandaag voor 2 dagen boodschappen gedaan omdat ik met de gedachte speel morgen een dag in Apen te blijven. Rustdag voor ik in Bremen aankom maar ook omdat de omgeving mooi schijnt te zijn. Morgen vroeg bepaal ik of ik wel/ niet blijf maar nu hang ik naar ja. Dat houdt wel in dat ik ook de ingekorte Hanze route ga rijden zodat ik op verschillende plaatsen een paar dagen kan blijven – wordt ik minder moe en kan de tent een extra nachtje blijven staan. Wat ook wel lekker is.

De camping is de mooiste waar ik tot nu heb gestaan en steekt echt met kop en schouders boven die in Nederland uit. Ik heb een eigen plaatsje naast gezellige Duitsers die mijn comm. systeem en Brake light hebben opgeladen. Dat heeft me aan het denken gezet en ga morgen of anders in Bremen een camping stekker met kabel kopen zodat ik zelf mijn spullen kan opladen en een kabel meer of minder maakt voor de trike niet uit en levert mij groot gemak op.

Heerlijk gedoucht met echt warm water en je hoeft er niet eens muntjes voor te kopen zoals in Nederland. De was gedaan en die hangt nu te drogen aan een geïmproviseerde dubbele waslijn via het hek van de camping naar de trike – je kunt er dus niet alleen op rijden maar ook prima als wasrek gebruiken 😊.

Enige nadeel ook hier weer geen wifi – dat wordt voor jullie dus veel updates na elkaar ontvangen zodra ik wifi heb. Het zal wel veel alleen tekst zijn want ook vandaag weer geen foto’s gemaakt. Misschien moet ik komend jaar maar een GoPro aanschaffen en onderweg stukken filmen want stoppen om een foto te maken kan vaak niet. En dat is eigenlijk best heel jammer.

Na alle op de camping – was er rond 14.30 uur ben ik nu best weer redelijk bijgetankt. Begonnen met eerst lunch te eten  en ½liter sap te drinken na aankomst en daarna heb ik pas de tent opgezet en de rest uitgepakt. Pas toen ik aan het eten was merkte ik dat het  me nog smaakte ook – deed het de afgelopen dagen niet echt. Toen lekker gedoucht en koffie met de buurtjes gedronken. Was gedaan en toen was het avondeten tijd .(18.30 uur) en ik had nog honger ook. Soort van pasta soep/ saus gemaakt om te doen bij de aardappel kugeln die ik had gekocht. Smaakte wonderbaarlijk goed. Maaltijd afgesloten met yoghurt en na de afwas nog een kop koffie.

Nu zit ik in een soort van windvrij hoekje waar de zon nog een beetje schijnt want het is aardig aan het afkoelen. Echter het begint ook hier redelijk fris te worden dus het wordt tijd om de tanden te poetsen en in de slaapzak te kruipen en misschien nog een beetje te lezen.

En dus wederom een welterusten en tot morgen…

Advertentie

2 gedachten over “Woensdag 13 juli 2022 – Tynaarlo – Apen Duitsland

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

    Langzaam maar zeker gaat het wennen de betere kant op. Helaas nog geen hotel in Bremen gevonden dus voorlopig wordt het de camping – prijzen parkeren zijn daar mega hoog en dan is het ook nog geen privé parking.

    Like

  2. marjet

    Leuk Inge, om zo weer je belevenissen te volgen! Je komt steeds meer in het ritme gelukkig. Heb het goed en geniet maar fijn. Hier alles okee bij jouw huis. Groetjes, Marjet

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s