Vrijdag 15 juli 2022 – Apen – Bremen

Vannacht was een redelijk frisse nacht en werd vroeg wakker door een waterig zonnetje. Helaas bleef het zonnetje niet lang schijnen want net voor ik de tent wilde inpakken en theedrinken begon het te miezeren. Toen mijn stoeltje, tas en thee maar onder de grote boom achter de tent gezet en daar de miezer uit gewacht na eventjes werd het weer droog en na nog een eventjes was de tent weer zo goed als droog. Echter de miezer was wel een voorbode van wat er nog aan regen vandaag ging komen. Ik kwam doornat aan op de camping en dat was de schuld van de laatste 2/3 km – toen hoosde het.

Maar goed even terug naar de ochtend om 9.15 of daaromtrent reed ik van de camping af om via mooie binnen weggetjes tussen boerderijen, maisvelden, bomen mijn weg naar Bremen te maken.

Geleerd dat als je bij de GPS eerst de route selecteert en daarna het spoor dat je dan geen audio aanwijzingen krijgt. Dus onder weg dat maar snel veranderd want met audio hulp is het een stuk makkelijker rijden 😊.

Bij de eerste de beste bakker gestopt om lunch te kopen (lekker belegd broodje en een Berliner Kuchen). Rond 10.45 langs de weg gestopt – begon het een beetje fris te krijgen want ik had mijn windstopper/ trui nog niet aan dat nu meteen gedaan) – en daar thee (2 koppen nog wel😊) en de Berliner kuchen genuttigd. Ik had aan boven om een zonnetje en een zitplaats met mooi uitzicht gevraagd en dat heb ik ook gekregen. Daar bovenop was de hond van het huis waar ik voor zat het er niet mee eens dat ik daar zat en hij niet naar me toe kon – stond heerlijk te zwiepen met zijn staart en gezellige blaf/ piep geluiden te maken.

Na een minuut of 15 verder gereden richting het klooster in Hude. Helaas kon ik het museum niet in en zag ik de ruïne alleen vanaf achter het hek en zelfs het Klooster café was nog dicht – dacht laat ik hier meteen een koffie nuttigen. Maar het mocht niet zo zijn.

Toen ik weer verder reed begon het te miezeren. Ik dacht “regenpak niet nodig – daar gaat het niet hard genoeg voor” – volgende keer gewoon stoppen en dat ding aan doen. Nu kwam ik gelukkig na een km of 20 een hotel tegen en heb daar maar koffie gedronken en meteen een beetje opgewarmd en opgedroogd. Het bleef droog tot ik in Bremen was. Net toen ik de Aldi uit was en op de trike zat plensde het eruit – zelfs een regen pak aandoen had geen nut want ik was binnen 1 minuut al zeiknat.

Op de camping hoosde het nog steeds en na het inchecken maar even de bui uit gewacht alvorens ik de tent ging opzetten. Ook tijdens het opzetten miezerde het weer af en toe. Ook de tarp vandaag voor het eerst opgezet zodat ik wat meer droge ruimte voor de tent heb – vannacht schijnt het nog een keer flink te gaan regen en vanaf morgen zou het droog moeten zijn. De temperatuur is niet echt hoog ca 20gr maar als het maar droog is…

Straks nog de hoes over de trike doen – ook een eerste deze reis – dan staat hij in ieder geval droog en kan ik de tassen eraan laten hangen. Dat is makkelijker dan ze in de tent-aanbouw leggen – als het gaat passen trouwens want dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.

De camping is niet goedkoop €20 per nacht i.v.m. ± €12 bij de andere campings. Maar er is wel een mooi sanitair gebouw, met keuken (helaas zonder pannen en eetruimte), goede, snelle wifi en een plaats om te zitten en elektronica op te laden.

Dadelijk terug naar de tent want mijn comm. systeem, brake light, telefoon en laptop zijn allemaal weer 100% opgeladen. En dan kijken of ik hier een klein hapje kan eten – echt honger heb ik niet want met al dat rijden in Bremen ben ik er niet toe gekomen om mijn lekkere broodje te eten. Dat heb ik pas rond 15.30 gegeten toen de tent stond en het een beetje droog was. Net wat lekkere kersen gegeten wat sap gedronken dus iets kleins, warms gaat er wel in maar heb geen zin om het nu zelf te maken. Dus de eieren, kaas en paprika blijven maar liggen tot morgenavond – kan ik er dan een omelet van maken of zo.

Tot de volgende keer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s