Zaterdag 16 juli 2022 – Bremen

Vanochtend rustig aan gedaan – rond 7.30 uit de slaapzak gekropen bij een af en toe doorbrekend zonnetje. Eerst maar gaan wassen, was nu nog lekker rustig en daarna in de camping keuken thee gemaakt – scheelt weer eigen gas 😊.

Daarna langzaam aan mijn spullen voor Bremen in te gaan gepakt en toen ik eenmaal zo ver was naar de receptie gelopen om et horen hoe in Altstadt moest komen. De bushalte is tegenover de ingang van de camping dus dat was makkelijk. Ik moest eerst met  bus 28 naar Universiteit Central Ber. En daar overstappen op tram 6 en uitstappen bij halte Domheide. De receptie vertelde me dat ik Bremen openbaar vervoer kaart in de bus kon kopen – echter dat was niet juist maar goed ik mocht nu zonder betalen mee. Bij de tram kon ik buiten geen kaartje kopen en van het kaart apparaat in de tram snapte ik niet veel. Toen maar aan een jongeman (vermoed student) gevraagd waar ik Bremen kaartjes kon kopen. Maar hij vertelde me dat ik beter een €9,00m kaartje kon kopen – dat was een maand geldig en ik mag er mee in de bus/ tram en trein gedurende de rest van de maand. Hij heeft me geholpen om het kaartje uit de ticketmachine te halen – zonder zijn hulp was ik er niet uitgekomen. De gehele reis duurde iets van 40 minuten (inclusief wachten).

Bij de juiste halte uitgestapt en vandaar naar de Tourist info gelopen – hier een kaart gekregen met de meest belangrijke dingen om langs te lopen erop. Een begin gemaakt met wat rondlopen, d.w.z. nadat ik een toilet had bezocht, op de markt. Hier de Petri-Dom van buiten en binnen bekeken, alsmede het Rathaus (waar ik morgen een rondleiding in heb). Verder wat door de oude straatjes gelopen, naar de rivier geweest – helaas zit een boottocht er niet in want die is in het weekend alleen om 10.15 uur.

Binnenkant van de Petri-Dom – voor de buitenkant stond de zon helemaal verkeerd. Toch nog eentje gevonden.

Tussendoor een broodje gegeten en koffie gedronken. Na nog meer lopen was het tijd voor een 2e kop cappuccino. Deze gedronken (met een lekkere bonbon (want als je zelf niet verwend wie doet het dan 😉) in een koffiewinkel die zelf de koffie brandt – dat was goed te merken want het was de beste die ik tot nu toe heb gehad.

Daarna naar de Rewe gelopen en een grote fles water gekocht want ik had nog nergens iets gevonden in het centrum waar ze iets van sap/ water hadden. Tenslotte nog wat meer gedwaald (op de markt groenten voor morgen gekocht) en rond 15.00 uur de weg gevonden naar de tram die me terug naar de aansluiting met de bus zou brengen.

Morgen eerst om 12.00 uur de rondleiding – duurt iets van 45 min en daarna ga ik richting de Haubtbannhof lopen waar wat meer winkels zitten en een groot park ligt – vandaaruit kan ik dan weer met de tram en bus terug naar de camping. Met een beetje geluk zit er ook een winkel die camping stekkers verkoopt, althans ik dacht dat ik iets zag dat op een buitensportzaak leek. Het weer zou morgen ook weer wat beter dan vandaag moeten zijn – meer zon en wat warmer – ca. 24 gr.

Nu weer terug naar vandaag. Nadat ik weer op de camping was aangekomen eerst lekker gaan zitten met een restant sap van gisteren en het restant water wat nog in de fles zat. Wat nootjes gegeten en wat gelezen. Toen was het tijd voor een verdiende douche en nu zit ik in de zitruimte alle apparatuur weer op te laden en het blog te updaten. Dadelijk mijn omelet maken en nog het nodige drinken en dan is de avond weer grotendeels om vermoed ik. Het is hier ondertussen 18.30 uur.

En nu nog een aantal ad random foto’s van het rondlopen.

Advertentie

Een gedachte over “Zaterdag 16 juli 2022 – Bremen

  1. abikker

    Goedemorgen Inge, Wat vertraagd, maar alsnog van harte een heel fijn, boeiend en avontuurlijk, ver-rijk-end vakantie-vervokg, met mooie ontmoetingen, bezienswaardigheden….. al waar je van geniet!Zomerse groet, Anke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s