Zondag 17 juli 2022 – Bremen

Gisterenavond/ nacht tot in de niet meer zo vroege uurtjes was er ergens in Bremen een festival met doef, doef muziekherrie aan de gang wat op de camping nogal hard klonk – dus echt geweldig geslapen had ik niet. En wat was het heerlijk om de stilte te horen na al die herrie. Ik kwam rond 7.45 uur mijn bed uit. Want slapen zat er toch niet meer in. Dus maar de douchespullen gepakt en een heerlijke ochtend douche gehad – was ik weer ene beetje fris maar vooral wat wakkerder. Merkte wel dat ik de gehele dag last heb gehad van het slechte slapen maar goed nu ik dit aan het typen ben begint het langzaamaan alweer bedtijd te worden 😊. En deze nacht zal een stuk stiller/ rustiger verlopen dan de voorgaande niet alleen omdat er geen festival herrie is maar ook omdat het een stuk rustiger is op het tentenveldje.

Na thee en met mijn buurtjes gesproken te hebben langzaamaan richting de bus gelopen en wat bleek hij rijdt op zondag maar 1x per uur i.p.v. de 2x per gisteren (en dat had ik natuurlijk in mijn hoofd zitten☹). Dus het was best een tijdje wachten op de bus met als gevolg dat ik nog net tijd had om het toilet te bezoeken alvorens het verzamelen voor de rondleiding van het Rathaus begon. Het was een interessante rondleiding die niet alleen over het Rathaus zelf ging maar ook de betekenis ervan in de geschiedenis van de stad Bremen. Hij duurde een krap uurtje.

Daarna gelopen naar de wijk Schoore – 1 van de of de oudste wijk in Bremen met erg kleine, smalle staatjes waar nu kleine winkeltjes en restaurantjes zitten. Alleen nu op zondag was er toch veel gesloten. Maar goed ik vond er in ieder geval een plekje om te lunchen – geen broodje en koffie deze keer maar aardappelsoep/ brood en koffie. Deze smaakte prima. Daarna de 1e ijsco van deze vakantie gegeten – het was inmiddels heerlijk warm geworden.

Daarna nog wat rondgelopen en tenslotte de weg terug gelopen richting de Markt omdat ik bij de Rewe die daar zat nog wat proviand voor vandaag en morgen wilde inslaan. Echter ik had natuurlijk geen rekening gehouden met het niet openzijn van winkels/ supermarkten op zondag. In een toeristische stad had ik deze toch wel open verwacht – maar het mocht niet zo zijn. En dus de maaltijd maar gemaakt van wat ik nog had (courgette, ui, tomatenpasta, bouillonblokje en wat kruiden maakt ene prima soep met cappuccino als toetje).

Ook het reizen op de zondag was niet zo gemakkelijk – mocht een redelijk lange tijd wachten op eerst de tram en daarna nog zeker een half uur op de bus op het overstappunt. Daar waar ik er gisteren ca. 40 min. overdeed was de terugweg 2x zo lang. Ook omdat ik een buschauffeuse had die niet stopte tegenover de camping en ik dus nog een stuk terug mocht lopen. Bij terugkomst maar meteen een wasmachine munt en wasmiddel gekocht – kan ik morgen meteen wassen. Het beloofd een goed hete dag te worden en er hangt een mooi lange lijn dus het meeste van wat ik bij me heb zal in de was gaan. Kan het er weer even tegen.

Nu zit ik dit buiten voor de tent te typen – 1e avond dat het aangenaam is om buiten te zijn – zit zelfs nog in mijn T-shirt. Vermoed dat de warme avond het begin is van de hogere temperaturen die we de komende dagen gaan krijgen.

Vooruitblik naar morgen: morgen is wasdag/ rustdag en plan de campagne dag – neig steeds meer om naar Lubeck te rijden maar twijfel nog even over camping of hotel want met die warme dagen/nachten is een hotel misschien wel zo lekker. Echter de dagen erna moet ik ook een hotel boeken wat Wismar heeft geen camping en dan tenslotte in Anklam nog een keer (ondanks dat er wat dagen tussen Wismar en Anklam zitten). Morgen toch tijd genoeg en dus terwijl de was draait of droogt en alle apparatuur weer opgeladen moet worden maar eens kijken wat er voor hotels zijn in beide plaatsen en als de prijzen niet te gortig zijn en ze privé parking hebben … ,ik weet het ik ben niet veel eisend 😉, maar gewoon boeken voor beide plaatsen. Dat is misschien wel goed – even lekker bijkomen in een wat luxere omgeving alvorens het weer op Anklam na kamperen wordt. Zeker nu het een paar dagen boven de 30gr wordt. Wordt morgen vervolgd.

Nu tijd om te douchen – is nu 20.30uur – dus morgen komt deze update pas online – moet ik nog de foto’s van vandaag opslaan en invoegen.

Voor nu wederom welterusten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s