Dinsdag 19 juli 2022 – Bremen – Lübeck

Vandaag was weer een mega lange rit – rond 8.45 vertrokken en pas tegen 16.00 uur op de camping met niet al te veel stops gedurende de dag. Koffie stop was onmogelijk want alles waar ik voor bij kwam was dicht. Zelfs boodschappen doen kreeg ik niet voor elkaar gedurende de 220+km’s vandaag. Moest dus na het tent op zetten in de hitte nog naar de Rewe rijden die gelukkig niet al te ver van de camping is. Maar goed voor ik daar van terug kwam was het 18.30 geweest.

Maar goed terug naar het begin van de dag. Was net voor 6.00 uur uit bed – de wc riep. Maar meteen water gekookt voor de thee toen ik daar toch was. Daarna langzaamaan met opruimen begonnen echter doordat de tent vochtig was duurde het net effe langer dan gehoopt was ik ergens 8.30/8.45 pas weg. Toen was er ook nog ergens in Bremen een weg afgesloten die ik moest hebben dus heb een stukje op gevoel gereden en met behulp van de Garmin weer op de juiste weg uitgekomen.

Voordat ik vertrok was het al heet en het werd alleen maar heter gedurende de dag. Ik was dan ook blij dat ik 2x (ochtend- en lunchstop) een zandweg vond waar ik kon stoppen – ze waren ook nog beide in de schaduw en bij de lunch had ik er een bankje bij. Vandaag veel bossen, korenvelden gezien evenals een verdwaalde Hollandse molen (zie foto). Ook de 1e heuvels vandaag gehad, weer eens wat anders dan wanneer alles plat is.

Mooie bloemetjes bij de ochtendstop en hieronder de verdwaalde molen.

De Elbe overgevaren op een veerpont – was goed getimed ik kwam aanrijden en mocht er meteen op. Enige jammere was dat ik aan de overkant niet bij de drinkgelegenheid kon komen maar goed je kunt niet alles hebben dus zelf maar een drink-stop gemaakt – langs de weg. Er kwamen hoe dichter ik bij Lübeck kwam steeds meer bochten in de weg dus moest echt goed opletten met het vermoeid zijn en de hitte waar ik toch ietwat suffig van werd.

Maar goed om 16.00 uur was ik ingecheckt voor 3 nachten, had ik 3 douch-muntjes en kon ik de tent gaan opzetten. Ik sta nu tussen 2 bomen – waarvan 1 in gebruik samen met een hek als waslijn – waarvan ik vermoed dat er een beetje ochtend zon is en dan het grootste gedeelte van de dag schaduw. Morgen beloofd net zo een of nog hetere dag dan vandaag te worden. Dus proberen maar vroeg Lübeck in te gaan en dan zoveel mogelijk de schaduw op te zoeken. Mocht het te warm worden dan kan ik altijd terug naar de camping om in de schaduw niets te doen.

Boodschappen heb ik nu meer dan genoeg – heb voor 3 dagen en een reserve dag eten meegenomen, paar pakken sap, blikjes fruit dus ik kan weer vooruit.

Internet is op de camping, ontdekte ik net, niet erg goed dus updates vanaf de camping gaat niet lukken. Hoop dat ik in Lübeck een café vind waar ze internet hebben om dit te uploaden.

Genoeg voor vandaag – ik ben moe. Ga nog een klein hapje eten, dan tandenpoetsen en naar bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s