Woensdag 20 juli 2022 – Lubeck

Vannacht een best heel erg goede nacht gehad – maar 2x wakker geworden om naar het toilet te gaan 😊. Ook de temperatuur viel eigenlijk vannacht wel mee – koelde redelijk af. En wat me hooglijk verbaasde toen ik opstond was dat de was die ik gisterenavond, na het douchen, had opgehangen droog was. Ik had toen de zon langzaam zichtbaar werd dauw gezien boven de rivier/ water wat net achter de camping ligt dus had verwacht dat alles wel vochtig zou zijn. Echter het meeste was zo goed als droog 😊. Dat was trouwens de 1e handwas deze vakantie want hoewel gisterenochtend alles schoon was het na een dag rijden een stinkende zweetbende – maar goed dat was te verwachten met deze hitte.

Vanochtend in bed besloten om de route te gaan inkorten – merkte dat ik nog best moe was wat niet gek is na een 220+km. Om ervoor te zorgen dat ik niet te moe word, nu ik weer een beetje energie begin te krijgen , toch maar besloten om een inkorting te maken vanaf LΓΌbeck. Mijn originele inkorting start bij Bremen – dus op de telefoon met de offline app van MyRouteApp (MRA) het begin en eindpunt opgegeven, met natuurlijk snelweg vermijden, en er kwam een aardige route uit. Gelukkig deed de wifi het wat beter deze ochtend en kon ik de route nalopen op de computer en zo extra aandachtspunten toevoegen zoals bakkerij, supermarkt, klooster, benzinepomp ed.. De rit wordt iets van 125km en MRA zegt dat ik er iets van 4 uur over doe – met al mijn stops meegerekend – doch vermoed dat het wel wat langer zal duren voor ik er ben. Afhankelijk van het weer en de omgeving, want ik heb me helemaal niet georiΓ«nteerd blijf ik er 2/3 dagen denk ik. Straks even bellen of ik moet reserveren maar verwacht van niet want ze hebben een tentenveldje. Deze inkortingsroute sluit aan op de thuis al gemaakte inkorting #3. Mocht ik me heel goed voelen en zin hebben dan maak ik misschien nog wel een omweg via Hannover maar we zullen zien – dit stuk van de reis heb ik helemaal niets gepland qua tijd, dingen die in de omgeving te zien zijn – kortom het wordt soort van 100% improviseren.

Dit uitzoeken nam wat meer tijd in beslag dan ik had gedacht – maar geeft niet want ik heb nu rust nu de beslissing genomen is. Had wel als gevolg dat ik pas de bus om 10.29 bij de camping had maar goed om 10.45 was ik al bij de Toerist Info. Waar ik super ben geholpen door een aardige mevrouw. Ik weet waar ik een nieuw gasblikje kan kopen – ben bijna aan mijn laatste toe – dus straks eens kijken of ik de route naar Dannenberg erlangs kan laten lopen ondanks dat de Decatlon pas om 10.00 uur open is. Verder heb ik een mooie kaart met looproute erop waarvan ik vandaag deel 1 heb gelopen. Ben begonnen bij de Holstentor, toen naar de boten gelopen voor een rondvaart – het is tenslotte 35C of meer, nietwaar 😎?

Daarna een stuk gelopen waar we ook gevaren hebben – langs het water richting de Dom – van de buitenkant geen foto’s gemaakt want hij stond in de steigers maar wel β€œplenty” van de binnenkant. In de Dom was het trouwens heerlijk koel – voelde daar pas hoeveel ik aan het zweten ben. Daarna doorgelopen via de synagoge naar district Niederegger wat bekend staat om de marsepein. Morgen maar eens langs de marsepein fabriek lopen – ligt langs het water – rondvaartboot kwam er langs en is een stukje kopen. Het is dan wel geen Sinterklaas maar toch… De mevrouw van de Toerist Info had op de plattegrond een cafΓ© op aangegeven waar ze goede internet hebben. Raad eens waar ik dit nu zit te tikken, 😊😊? Yup, goed geraden in CafeBar aan de Huxter Str. Net een cappuccino en een glas water op. Vermoed dat ik hier morgen ook best weer eens zou kunnen eindigen – kan ik spullen opladen en meteen de laatste update tikken terwijl ik kan uitrusten.

Nadat ik deze update heb getypt ga ik nog door de starten, zijn er maar 2, van Niederegger lopen wat me dicht in de buurt van de Kohlmarkt brengt waar ik de bus naar de camping terug moet nemen.

Op de camping zal ik niet veel meer doen vermoed ik zo behalve veel drinken, soep warm maken (aangevuld met verse aardappels stukjes) zodat ik meteen vocht en zout heb, douchen en nog wat lezen.

Ondertussen zijn de telefoon en de computer weer beide helemaal vol 😊. Volgend jaar gaat er een camping stekker met een 10m aan kabel mee zodat ik in de tent kan opladen wanneer nodig. Dat maakt het een stuk makkelijker. En misschien ook maar eens gaan kijken naar een kleine dongel voor de computer zodat ik daar ook altijd internet op heb.

Hiermee ga ik vandaag afsluiten… tot morgen zullen we maar zeggen 😊

Advertentie

2 gedachten over “Woensdag 20 juli 2022 – Lubeck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s