Donderdag 21 juli 2022 – Lübeck

Vandaag rond 7.30 opgestaan omdat ik wat eerder in het centrum van Lübeck wilde zijn. Het was redelijk fris met een waterig zonnetje maar goed te doen. Begonnen met naar het toiletgebouw te lopen om me te wassen – schijnt ook af en toe te moeten gebeuren 😉. Kwam hier de Nederlandse familie tegen (oma, ouders en 3 kinderen) die ik ook al in Bremen had ontmoet – zij fietsen naar Oslo. Had ze gisteren ook al ontmoet toen ik terug kwam van de stad – zij waren toen net gearriveerd en hadden een erg lange dag in de hitte fietsen gehad. Oma was niet echt lekker en ook de kinderen hadden het gehad. Vandaag was iedereen gelukkig  weer opgeknapt. Vindt dit erg stoer 3 generaties samen op fietsvakantie. Petje af voor oma.

Na het wassen thee gezet, weer even bekeken en besloten in korte broek/ T-shirt te gaan met mijn merino windstopper eroverheen. Nog even de camping in Dannenberg gebeld maar daar hoef ik niet voor te reserveren. Super! Kan morgen zo aan komen rijden. Toen was het tijd om te gaan – had de bus van 9.36 en was net na 10en  bij de Holsten-tor. Maar meteen begonnen met cappuccino met een stukje marsepein bij Steineger marzipan café. Goed begin van de dag, nietwaar? De marsepein is wat zachter van smaak dan de “onze” – althans degene die ik heb rondom 5 December. Nadat ik onder het genot van de koffie en marsepein een blik op de plattegrond had geworpen wist ik welke route ik mocht lopen vandaag.

Begonnen bij de St. Petri kerk (gebouwd tussen 1227 – 1250 en dus een Romeinse bouwstijl heeft) die niet meer als kerk dienst doet maar een kunstexpositie heeft en in de toren een panorama platform – hier heb ik wat foto’s van bovenaf gemaakt van punten die ik gisteren en vandaag heb/ nog ga zien.

Via scenic straten o.a. de Markt met het Raadhuis richting de St. Marienkerk gelopen die nog wel als kerk dienst doet. Dit is een gotische kerk en staat model voor de gotische stijl van deze regio. In 1 van de kapellen liggen de neergestorte, in 1942, klokken.

Nu zit ik bij Juncker bakkerij in de buurt van de St. Jacobi kerk – het barst hier van de kerken. Hier zojuist de lunch genuttigd (broodje en cappuccino). Ze hebben helaas geen internet maar kon wel mooi mijn gegevens spreadsheet bijwerken (km’s gereden, kosten camping ed.) en een begin maken met de blog-update van vandaag. Onderwijl kunnen de benen mooi uitrusten van het nodige lopen. Dadelijk verder richting de Burgtor, Heilligen-Geist-Hospital, stadsbibliotheek om weer te eindigen bij CafeBAR in Niederegger om alles weer op te laden en dit te kunnen posten. Daarna naar de bus om terug naar de camping te gaan maar dan zal het wel richting 16.00uur lopen vermoed ik.

Wie kom ik tegen bij het naar buiten lopen van de bakkerij – je raadt het al mijn Nederlandse camping buurtjes. Gezellig een beetje bij gekletst en een klein stukje samen opgelopen. Totdat ik afzwaaide naar de St. Jacobi kerk – een mooie kerk. Gebouwd in Romaanse stijl met een Gotische turret.

Daarna de rest van mijn rondje afgelopen en ben nu weer bij CafeBar om de laatste hand hieraan te leggen. Tijdens het lopen veel mooie gevels gezien en een verborgen uit meerdere delen bestaande binnentuin gezien. Ook een gecultiveerde tuin midden op een plein mogen bewonderen – mooi onverwacht stukje groen zo midden tussen de oude gebouwen.

Hieronder een kleine impressie van de wandeling

In totaal vandaag met een paar pauzes denk ik toch weer een uurtje of 2 a 3 gelopen. Voel de voetjes en beentjes weer goed. Zal vandaag verder niet echt veel meer lopen – straks weer naar de Kohlmarkt via de Niederegger en dan vind ik het mooi geweest voor vandaag. Terug naar de camping met de bus – dan een beetje bijtanken en alvast een begin maken inpakken voor morgen.

Dadelijk de route voor de zekerheid nog een keertje controleren, alvast kijken wat er te doen is in en in de omgeving van Dannenberg – heb ik alvast een idee wat ik daar kan doen.

Oh ja, nog niet genoemd zowel hier als in Bremen barst het van de kasseien straten – Nederland en België zijn er niets bij.

Voor vandaag komt er weer een einde aan deze entry en dus tot morgen of zo… wanneer ik weer internet heb.

Advertentie

4 gedachten over “Donderdag 21 juli 2022 – Lübeck

 1. Marjet

  Leuk Inge, om zo met je mee te ‘reizen’! Je hebt al heel wat gezien onder afwisselende weersomstandigheden. En leuk, die mensen die je onderweg tegenkomt. Fijne dagen. Hier alles okee. Groetjes, Marjet

  Like

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

   Goed te horen, Marjet. Vandaag overdag gelukkig droog geweest – was net goed en wel op de camping toen het begon te hozen met flinke wind. Net droog hoop dat het zo blijft. Pak graag morgen droog in.
   Jullie beetje genieten van het huisje?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s