Maandag 25 juli 2022 – Rondje Dannenberg

Vanochtend rond 7.45 mijn bedje uit gekomen – het was toen al warm en langzaam de dingen voor vandaag in orde gemaakt. Kleding die hing uit te waaien/ drogen van de lijn gehaald, thee gezet, me gewassen etc.. Toen de hoes van de trike gehaald en de banden op spanning gebracht – moest bij alle 3 een klein beetje bij. Toen was het tijd om te gaan. DE 1e stop bracht me vandaag bij een bakkerij waar ik 2 chocolade kuchen/ brotchen en een roggebrood met kaas belegd heb gekocht. Het was ook nog het goedkoopste van de hele reis i.v.m. andere bakkers. Daarna via het centrum beland op de weg die het begin van de tocht zou zijn deze bracht me naar een mooi uitzichtpunt over de Elbe.

Toen door via wat heuvels met 7%/ 10%/ 13% stijging en daling naar een uitzichttoren in de buurt van Hitzacker die een mooi zicht gaf over de Elbe en de aanliggende weilanden, bossen.

Toen bracht de trike me via rustige wegen door bossen (naald en loofbossen) naar de Elbe waar ik een veerboot naar de overkant zou moeten kunnen nemen. Echter toen ik daar aankwam stond er op de pond geplakt dat hij niet voer – niemand weet waarom. Gelukkig kwam er een auto aan van de weg controle – die ook deze boot hadden willen hebben – die nog een andere plaats met veerpont wisten en aangezien zij die nu ook gingen nemen hen maar gevolgd. Dat zorgde ervoor dat ik een kleine 30 km meer mocht rijden dan gepland – was niet erg want het was mooi rijden langs de Elbe d.w.z. niet direct op de dijk maar op de weg onderaan de dijk. Op de dijk was voor fietsers gereserveerd. Door de weilanden en kleine dorpjes met mooie vakwerkhuizen uiteindelijk weer terug naar de camping gereden. Ergens tussen al die mooie dorpjes en weilanden gestopt om een broodje te eten en wat te drinken want de geplande koffiestop en de hoop op een warme maaltijd ergens zijn er bij in geschoten aangezien ik niet echt wat tegenkwam.

Daar aangekomen ontplofte ik bijna van de hitte dus snel mijn motorpak uitgedaan en wat te drinken gepakt – ben nu nog aan het bij-drinken. Denk dat er volgend jaar maar een rugzak met Camelzak van 2L meegaat dan kan ik drinken en rijden tegelijk. Toen ik wat bij zat te komen kwamen er nieuwe mensen – gezin van 4 personen – op het tentenveldje. Zij hadden nog niet veel gefietst vandaag – 20k – want het was veel te warm en benauwd. Het is hier nu mega warm en broeierig. Gelukkig is er wel af en toe een windje.

Na bijgekomen te zijn en een banaan te hebben gegeten de douche opgezocht – was wel even lekker doch ben nu bijna weer net zo bezweet als voor het douchen. Maar goed is in ieder geval de handdoek droog voordat het gaat regenen – als de voorspelling gelijk gaat krijgen tenminste.

Een aantal dingen voor morgen heb ik inmiddels opgeruimd, hoes zit weer om de trike en ook in de tent is alles weer enigszins georganiseerd. De route voor morgen aangepast – kwam bijna langs het hotel dus dat was lekker snel gepiept.

Nu het blog bijwerken en dadelijk nog wat lezen en checken of mijn brake light en comm. systeem opgeladen zijn. Vermoed van wel.

Verder zal er wel niets opzienbarends gebeuren dus  wederom 😊 tot morgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s