Dinsdag 26 juli 2022 – Dannenberg – Dannenbüttel

Gisterenavond zoals de weermannen en vrouwen voorspeld hadden een flinke plens regen gehad met de nodige wind dus de tent was goed nat. Dus wederom net als in Lubeck vroeg in de ochtend met het nodige papier  het meeste water verwijderd zodat tegen de tijd dat het tent inpaktijd was (rond 9.30) hij weer zo goed als droog (90% of zo iets) was.

Rond 9.45 zat ik op de trike om aan de rit naar Dannenbüttel te beginnen. De lucht was nog steeds grijs, variërend van heel donker naar wat lichter met af en toe een blauwe lucht tussen door. Vandaag een aantal keren gestopt zodat ik de ooievaars kon fotograferen, de zwart grijze dreigende lucht, een onverwachte molen en zo nog wat dingen.

Na ongeveer een uurtje rijden bij een Edeka met bakkerij gestopt. Ik was eigenlijk aan het omkeren van een Aldi waar ik nu niet naar toe hoefde, want koken hoeft vanavond niet 😊, en toen zag ik een Edeka. En meestal is bij de Edeka een bakkerij met zitgedeelte en zo ook nu. Heb er een lekker cappuccino op met een speciaal brotchen (gevuld met walnoot, kaneel en amandelspijs. Yummie! Ik had er een laufbrod voor onderweg bij gekocht – is een soort van pretzel maar dan recht en smaakte als late lunch prima.

Daarna de weg vervolgd waar ik ergens de molen tegenkwam en dus maar stoppen. Ook aangegeven stond een molenmuseum dus ik denk weet je wat ga ik naar toe – heb toch tijd genoeg – nadat ik er eindelijk was bleek het gesloten te zijn. Hadden we toch niet afgesproken 😉.

Daarna ging het wat regenen en net toen ik dacht nu moet ik een regenpak aan gaan doen stopte het gelukkig. Wel de mooie grijze lucht foto’s opleverde. Zo heb ieder nadeel toch weer een voordeel om Cruijff maar te citeren. Om net voordat ik bij Burg Bodenteich kwam weer te beginnen met miezeren – gelukkig zette het niet echt door. Helaas was ook de Burg gesloten maar ik kon wel op de binnenplaats rondlopen en wat plaatjes schieten.

Wat verderop kwam ik wat draaiende wind turbines tegen – die hier best veel staan) en mooi afstaken tegen de wederom dreigende lucht. Voordat je nu denkt dat ik alleen maar grijze lucht heb gezien – dat is niet zo – heb ook best een stuk lichter grijze lucht gezien. Maar zonnig is het vandaag niet geweest. Kortom fijn dat ik nu een kamer heb en in de wind/ regen geen tent heb hoeven opzetten.

Inchecken ging niet zo vlot – hadden afgesproken dat ik zou bellen als ik bij het hotel was – ze wisten dat ik ergens tussen twee en drie uur zou arriveren. Toen ik belde kreeg ik de voicemail, pas na een paar keer en een 30 minuten of zo later kreeg ik Martin pas te pakken. Maar goed toen waren ze er ook zo (had vrouw, dochter en hond ook in de auto zitten). Toen ingecheckt – Martin’s vrouw heeft me de kamer laten zien en geholpen de tassen naar boven te brengen wat erg fijn was. Het zijn trouwens sowieso erg aardige mensen. De trike staat in een garage op hun terrein – garage wordt gebruikt voor de jachtspullen van Martin want hij is jager. Dat is natuurlijk wel tof als je naast hotel ook een restaurant runt. En dus voor avondeten ree op – geschoten door Martin en voortreffelijk klaar gemaakt.

Nadat de spullen in de kamer waren – heb ik de tassen weer soort van laten ontploffen 😉. Want de tent moest ik uitrollen zodat hij helemaal door kan drogen. Verder liggen er nu overal spullen (soort van georganiseerd) en heb ik een drooglijn gespannen want er waren toch wel wat zaken die een handwasje om het zweet eruit te halen konden gebruiken.

Morgenvroeg tijdens het ontbijt dit posten want de wifi is op de kamer niet sterk genoeg – de tekst zou misschien nog lukken maar de foto’s niet.

Ga ook een foto van gisteren, rondje Dannenberg, toevoegen want die was ik toen vergeten erbij te plaatsen. Ik had namelijk een lifter – een groene. Het was een kleine sprinkhaan die wat meer van Duitsland wilde zien, vermoed ik 😉.

Nu tijd om af te sluiten want ik val bijna om van de slaap. Tot morgen….

4 gedachten over “Dinsdag 26 juli 2022 – Dannenberg – Dannenbüttel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s