Woensdag 27 juli 2022 – Dannenbüttel

Vannacht goed geslapen ondanks dat ik een paar keer wakker ben geworden. Tussendoor alle ramen opengezet zodat er de nodige frisse lucht in de kamer kwam – werd wakker met een droge keel. Zorgde er vast ook voor dat de was die ik gisteren had gedaan vanochtend helemaal droog was.

Rond achten opgestaan en langzaam mijn weg naar de ontbijtzaal gemaakt. Hier eerst thee gepakt en een bekertje yoghurt – toen de posting van gisteren online gezet. Toen dat gebeurd was nog meer thee gedronken en de yoghurt gegeten. Daarna de weg terug naar mijn kamer gevonden 😊 en spullen gepakt die ik vandaag tijdens de rondrit nodig dacht te hebben. Alleen viel die rondrit heel anders uit dan ik had voorzien. Maar goed… de start was prima – lekker broodje en 2 Lauf-pretzels gekocht bij de Edeka bakkerij en bij de Edeka drinken en andere dingen die ik dacht de komende dagen nodig te hebben. Daarna begonnen aan de eigenlijke rit – ik kwam weer over rustige wegen, langs mooie huizen en tussen velden door totdat er een wegblokkade kwam waar ik niet omheen kon. Eerst geprobeerd hem te omzeilen – kwam zelfs in Wolfsburg uit wat ik helemaal niet wilde. Op de een of andere manier weer terug bij de blokkade gekomen en op aanraden van iemand anders gereden. Moest daarvoor een heel stuk terug rijden, echter toen ik het aantal kilometers zag wat het me zou kosten om de blokkade te omzeilen – 60km of zo – dacht ik “sod that!” en ben toen een stukje op goed geluk gaan rijden. Iets wat ik altijd minder ontspannend vind (heb altijd graag iets van een doel) – dat gedaan totdat ik een bekende plaatsnaam tegenkwam en die toen gevolgd wat me terug naar het hotel bracht. Rond 14.00 uur was ik weer bij het hotel na 1 ruststop te hebben gehad. Alles was onderweg gesloten – vakantie of failliet door Covid-19.

Na terugkomst een belangrijke beslissing genomen: kijken of ik via hotels in een paar dagen terug naar Nederland kon rijden aangezien het weer de komende dagen erg wisselvallig gaat zijn met veel voorspelde (miezer)regen. Vanavond voor het eten 2 hotels gevonden die zo goed als aan de route liggen en heb ze beide geboekt. Zo houd ik de tent droog en met regen op de camping na een lange dag rijden – dat is gewoon zwaar bagger… Bij beide hotels zit een restaurant dus dat is qua eten lekker makkelijk. Ontbijt zit er bij eentje bij en bij de ander niet maar dat maakt niet uit aangezien ik toch niet echt eet in de ochtend en een glas thee zullen ze vast wel hebben. Kan ik de komende dagen de voor mij groot aantal kilometers per dag rustig afleggen wetende dat mocht ik nat worden ik in het hotel lekker kan opdrogen. En bijkomend voordeel de tent blijft lekker droog totdat ik hem op het balkon goed ga afsoppen om weer schoon te krijgen.

Verder vanmiddag niet veel gedaan behalve hotels uitzoeken, dingen opladen, dutje gedaan, 2 tassen vast op de trike gezet, gedoucht en toen was het tijd om te gaan eten. Dadelijk nog een kopje thee drinken dit posten met de enige foto van vandaag – avondeten bestaande uit een burger van gemengd ree/ wildzwijn vlees, friet en een kleine salade. Het was weer net zo goed als gisteren. Ik moet er wel steeds aan wennend at zowel ree als wildzwijn een best wel sterke smaak heeft. Maar biologischer dan dit gaat het qua vlees niet worden.

Morgen wil ik proberen wat eerder op te staan dan vandaag zodat ik ergens tussen 8.45-9.00 op de trike zit voor de rit naar Extertal – iets van 190 km mits ik nergens verkeerd rijd.

Nu ga ik dit afronden met een “tot morgen ” – tijd om thee te drinken en naar bed te gaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s