Donderdag 28 juli 2022  Dannenbüttel – Extertal/ Bosingfeld

Vanochtend net na 7 uur opgestaan, onder de douche gesprongen want ik was nog niet echt wakker. De laatste dingen ingepakt voor ik naar het ontbijt ging zodat ik de laatste tas meteen op de trike kon hangen. Toen door naar de ontbijtzaal waar ik net voor 8ten was. Toen een paar koppen thee gedronken, toilet bezocht en rijkleding aangedaan. Om 8.30 zat ik klaar om te gaan op de trike. Zo vroeg ben ik deze vakantie nog niet weggeweest maar wilde ook vroeg weg met de lange rit voor de boeg – 191km. Alles ging eigenlijk best wel voorspoedig ondanks dat ik me in het begin wel afvroeg hoe laat ik zou gaan aankomen aangezien het veel kruip- en sluipweggetjes waren tussen de landerijen, dorpjes en bossen door. Maar na een paar uur werd de weg wat minder slingerend en kon ik ook wat sneller rijden – doch de topsnelheid van vandaag is 91km en het gemiddelde is 37km over de gehele dag. Dat heb je als je minder hard rijdt dan de toegestane snelheid 😉.

Onderweg niet heel vaak gestopt maar wel bij een klooster waarvan ik wist dat je er kon rondlopen, na ja een stukje dan, want je kan helaas de binnenkant alleen zien met een rondleiding. Het café wat erbij hoort was helaas nog dicht. Anders had ik daar meteen wat gedronken. Lunch had ik namelijk al eerder bij de 1e de beste bakker die ik zag gekocht. En een zit stop af en toe is toch wel fijn. Maar helaas dat moest dus nog even wachten. Wel af en toe langs de kant van de weg of een parkeerplaats gestopt maar dat waren meer korte drinkstops dan wat anders. Vandaag voor het eerst genoeg kunnen drinken tijdens het rijden – zal wel liggen aan het feit dat ik meer mogelijkheden had om de trike aan de kant van de weg te zetten.

Vanmiddag i.p.v. een cappuccino bij 1 van de stops een lekker ijsje op – smaakte goed met deze temperaturen. Vanaf de ijsco stop was het nog iets van een uur rijden naar Hotel Zum Burg in Extertal.

Waar ik rond 16.00 uur in checkte. Qua hotel een heel andere sfeer dan in Dannenbüttel, dat is vergeleken met deze vergane glorie (maar begreep dat de huidige eigenaars het pas 2 jaar geleden gekocht hebben en dus nog bezig zijn met verbeteringen/ updaten). Echter als ik het eten mag vergelijken dan is dat in Dannenbüttel 5  *  en hier krijgen ze er maar 1 van me. Het is een buffet wat er op het oog goed uitziet maar de gerechten zijn nogal zout en sommige koud van het staan.

De trike staat zo goed als voor de deur geparkeerd – 2e parkeerplaats – en er is camera bewaking dus heb ik hem op slot gezet en de hoes erover gedaan dan valt hij een stuk minder op. De weg voor het hotel is erg rustig – ligt aan een krappe 1-baans weg waar alleen rondreizende vakantiemensen en locals over komen. Vanaf 8ten tot ca. 6 uur komt er zelfs bijna helemaal geen verkeer meer over.

Mijn kamer voor de nacht heeft zelfs een heus balkon – dat is een 1e voor me – heb ik in alle reizen nog niet gehad 😊. Nu hangt mijn rijkleding er heerlijk uit te waaien op de door mij gespannen waslijn – is het morgen weer lekker fris.

Wat ik tot nu toe van de heuvels rondom Extertal heb gezien ziet het er goed uit en misschien wel een leuke plek om eens met een korte vakantie naar toe te gaan. Vandaag ook het hoogste geweest met de trike tot nu toe – 366m. (Allison sorry kan niet tippen aan alle passen die jij hebt gereden.) De wegen hier zijn trouwens heel lekker slingerend dus veel bochten met snellere en langzamere stukken – merk dat ik hier nog veel in te leren heb. Een snelle rijder zal ik wel nooit worden – zie ik het nut ook niet zo van in want dan zie ik nog minder van de omgeving dan nu met al die bochten.

Zie dat ik ondertussen alweer een aardig stuk heb getikt terwijl ik onderwijl de maag aan het vullen was.

De route voor morgen had ik voor het eten nog even nagelopen en gekeken waarom hij niet via Garmin drive naar de GPS wilde – zal “:” in de naam en dat vind Garmin blijkbaar niet leuk. Is er blijkbaar per ongeluk ingekomen want het zat op een spatie plaats. Na aanpassing van de naam alsnog naar de GPS via Drive verzonden. Toch wel handig die moderne techniek 😊.

Nu tijd om te kijken wat er voor dessert is en dan deze tekst en foto’s plaatsen – wifi is hier erg goed 😊 – zijn jullie ook weer allemaal bij.

Plan is om morgen ook rond 8.45 te proberen te vertrekken – dan heb ik als het tegenzit wat tijd speling en anders ben ik heerlijk wat vroeger bij het hotel.

Tot morgen… maar weer….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s