Vrijdag 29 juli 2022 – Extertal/ Bosingfeld – Senden

Vannacht een bagger nacht gehad – het was erg warm op de kamer en de deur kon ik niet goed openzetten – dan zat er geen gordijn voor. Verder vond 1 van de buren het nodig om erg vroeg in de ochtend buiten te gaan zitten roken en hoesten op het balkon waardoor er rook de kamer binnen waaide – deur dicht was geen optie want dan was het veel te warm. Dus rond 7.00 uur maar opgestaan, niet echt uitgerust, en gedoucht om een beetje wakker te worden. Daarna tas ingepakt en naar benden gelopen om de cover van de trike te halen en de tas op de bagagedrager te doen. Daarna nog ene rondje kamer gemaakt om daarna af te dalen naar het restaurant waar ik een paar koppen thee/ melk heb gedronken en een kleine bakje yoghurt naar binnen heb weten te werken. Hotel Zur Burg zal mij niet meer als gast zien ondanks dat het hotel mooi ligt, en de kamer een balkon had. Wat mij betreft waren het eten en de nachtrust zwaar onder de maat.

Dit zorgde ervoor dat ik net na half negen op de trike zat om aan de rit van vandaag te beginnen. Ik kon meteen goed wakker worden want vanaf het hotel ging de weg omhoog met heel wat slingerende bochten. En het record hoogtemeters van vandaag was 388m dus een klein stukje hoger dan gisteren.

De eerste stop was vrij vlot na de start van de rit bij de Edeka en bakker – kon ik qua eten en drinken weer vooruit. De rit was erg wisselend qua soort weg en omgeving. Ik heb alles gezien van stedelijk tot snelweg tot karrenspoor. Net als je dacht nu heb ik genoeg huizen gezien – met vaak een snelheid van 30km – ging het gelukkig weer over in heuvels met een mooie slingerende weg omhoog en omlaag. Regen heb ik vandaag 2 keer gehad – de eerste keer was aan het begin van de rit – miezer – en het tweede moment was tegen het einde van de rit. Toen regende het flink door maar kwam ik gelukkig een bakker tegen waar ik cappuccino kon drinken en even droog kon zitten. Tegen de tijd dat ik ging rijden was de regen een stuk minder om onderweg weer toe te nemen. Wat het rijden lastig maakte was de zon die af en toe tussen de wolken door scheen en het reflecterende wegdek dus mijn zonnebril scherm ging het laatste stuk vrij veel omlaag en omhoog afhankelijk van of ik onder de bomen reed of niet.

Tegen 15.30 was ik bij het hotel en mocht dus nog even wachten voordat ik kon inchecken – vanaf 16.00 uur – en daar ik niet had verwacht eerder te arriveren maar gewoon buiten even gewacht. Gelukkig scheen het zonnetje toen weer.

Na het inchecken werd ik begeleidt naar mijn kamer i.p.v. die en die kant op en dan vindt je hem. Ook voor de Ryker is gezorgd – die staat op een mooi plaatsje naast een schuur achter een hek bij Emma de waakhond. Althans vanavond/ vannacht – nu is het gewoon een hele lieve, vriendelijke, knuffel hond. Net als gisterenavond heb ik wel de hoes erover gedaan en heb ik 2 tassen gewoon op de trike laten zitten want dat ziet toch niemand onder de hoes en het scheelt ene bulk sjouwen.

Nadat ik mijn tas op de kamer had lekker gedoucht, foto’s op de computer over gezet, en zelfs mijn kleding opgehangen zo sjiek is de kamer – er staat zelfs een zitbank in, is een klein waterketeltje en een koelkastje. Ik zit dit nu te typen in het restaurant wat mooi voorzien is van wit tafellinnen en bijbehorend servies en bestek. Als ik de 3 hotels een ster moet geven voor het uiterlijk/ comfort dan krijgt deze er 5, die van gisteren 3 en die van Dannenbüttel 1. Maar qua eten blijft Dannenbüttel wat mij betreft een 5 sterren restaurant en vermoed – met wat ik hier van het eten zie dat dit ook wel eens 5 sterren zou kunnen gaan krijgen. Die van gisteren krijgt er wat mij betreft maar 2. En het grappige 😊 is de hier kamer is ook nog het goedkoopste van de 3.

Straks na het eten ga ik naar het kerkje wat aan de overkant van het hotel staat – even rondkijken en de beelden bekijken die de kruisweg uitbeelden.

Foto’s heb ik vandaag ook bijna weer geen gemaakt – alleen van mijn lunch plek en een wei waar Alpaca’s en schapen gezellig samen waren. Straks komen er misschien nog wat bij van de kerk en de beelden. Hangt een beetje af van hoeveel licht er gaat zijn bij de kruisweg beelden.

Ik ga dit wel alvast posten dus het zou zo maar kunnen dat de foto’s van de kerk in de posting van morgen terecht gaan komen.

Dadelijk eens kijken wat de menukaart laat zien, dan een rondje lopen, wat tv kijken op de computer en vroeg slapen gaan in de hoop dat ik vannacht een stuk beter slaap dan afgelopen nacht. Morgen wordt een lange rit van 210km – althans dat is wat MRA aangeeft.

Dus voor nu… tot morgen…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s