Hart van Engeland route – 2017

image001

Dit jaar de Hart van Engeland route i.p.v. zoals ik eerder had gedacht een rondje Oban (die hoop ik te fietsen in 2018 of 2019). De boot, 1e camping en de jeugdherberg in London (Earl’s Court) zijn inmiddels geboekt en gereserveerd. Kleine wijziging: in London verblijf ik niet meer in het Hostel maar in Hotel Beaver, ook in Earl’s Court. Dit omdat ik hier de fiets op de kamer  kan stallen en dat geeft me veel meer rust. In het Hostel zou hij in de besloten binnentuin moeten staan en dat zorgde voor onrust.

Net als afgelopen jaar begin ik in Harwich en is het 1e stuk hetzelfde als in Kanaalroute deel 1. Waar ik afgelopen jaar aan mooie cultuur voorbij fietste heb ik deze nu bewust ingepland. Hierdoor fiets ik de 1e dag tot Colchester (ca. 45 a 50 km) en blijf hier een dag om het moois wat Colchester te bieden heeft op het gemakje te bekijken. Dan fiets ik door naar Maldon (ook ca. 50 km). Hier heb ik vorig jaar ook heb overnacht en hoop ook nu weer op dezelfde camping (Osea Leisure Park) een plekje te vinden. Dit omdat deze aan het water ligt en ik vanuit hier naar Osea Island wil lopen of fietsen. Als het weer heel mooi is misschien ook nog een stukje zwemmen en/ of anders Maldon zelf even in. Vanuit Maldon wil ik in 2 dagen naar London (Hotel Beaver) fietsen (wat ca 130km is). Om dan 1 dag in London zelf door te brengen en 1 dag naar Windsor Castle te gaan. Windsor ligt wel op de route doch de campings liggen, vind ik, niet zo gunstig om naar Windsor te reizen vandaar deze uitstap vanuit London met de trein (2x 1 uur reizen).

Na deze 1e week ligt er niets meer vast, behalve dan natuurlijk de terugreis a80dc69abd484b14602cd3d91a717cbf. Alles wat ik dan eventueel nog moet reserveren (oa. YH in Bath) doe ik onderweg. Hoe ver we komen gaan we ervaren – ik heb 5 weken de tijd om in Land’s End aan te komen en als ik er niet kom….. ook goed.