​20 Juli – woensdag

De 1e fietsdag in Engeland en wat was het gigantisch warm. Om 7.00 uur was het al mega warm en het zou alleen nog maar warmer worden – kwik is boven de 30gr. geweest aangezien het zojuist (20.49 uur) nog 28 gr aangaf. Hopelijk koelt het straks wat af. Maar goed terug naar vanochtend. Ondanks de duidelijke aanwijzingen van Kees in het routeboekje en de GPS toch even moeten zoeken voor ik de goede kant uitreed. Een ererondje en een keertje terug mogen rijden moet kunnen, nietwaar?

Eenmaal op de goede weg en uit Harwich ging het meestal prima. En door mooie en rustige landweggetjes om 10.30 uur of zo in Colchester aangekomen. Ondanks de hitte toch besloten het extra rondje door Colchester te doen. doch achteraf had ik het beter kunnen overslaan. Ik vond het er onplezierig druk met veel steile doch korte klimmetjes. Misschien dat ik een andere indruk zou hebben gekregen als ik zonder fiets door de straatjes had kunnen dwalen want het heeft zeker een heel aantal mooie gebouwen. Daarna weer de hoofdroute opgezocht ondertussen hopend op een bakery, grocery of zoiets daar ik vanaf mijn vertrek vanochtend niets was tegengekomen. Ik heb de 1e ca 45 km geteerd op 2 sandwiches die ik tijdens het ontbijt had gemaakt en in de tas had gestopt + 2 muesli repen die ik er thuis in had gedaan. Verder had ik nog ca 1 liter water van gisteren dus bij de 1e de beste garage gevraagd of ik mijn fles mocht vullen (1.5l) en daarna nog een keertje  – met die hitte blijf je drinken. Ondertussen bleef de route meestal verder gaan op rustige weggetjes, jaagpaden en af en toe een ietwat drukker stukje weg tussendoor. Op de jaagpaden groeide erg veel brandnetels, braamstruiken en andere struiken met doornen. Ik zit nu dan ook heerlijk overal onder de schrammen want was het geen jeuk van de netels dan moesten de braamstruiken me hebben. Op sommige stukken was de breedte maar een kleine 20 a 30cm zo dicht was het begroeid  – had wel wat minder gemogen. Net als het klimmen af en toe maar dat zijn vast nog de beginners blues en het wennen aan fietsen met tassen.

 

Uiteindelijk rond 14.30 een ASDA in  ik dacht Tiptree tegen gekomen en meteen lunch ingeslagen met een voorraadje  muesli-repen. Lunch vandaag was een banaan, yoghurt en een pakje cranberrysap. Daarna met een volle maag weer verder naar Maldon. Op het jaagpad wat me in de richting zou brengen van Osea Leisure Park aan een meneer gevraagd of er hier ook ergens een supermarkt was en wat bleek als ik 2 km terug fietste zou er weer een ASDA zitten. Hier een maaltijdsalade en een bakje gesneden fruit gekocht, ik had nu niet meer zo een zin in koken. Positieve aan het vinden van de ASDA is dat daar ook een bakery zit  – en aangezien ik daar morgen langskom om de route vanuit Maldon op te pakken kan ik daar een paar broodjes en hopelijk een pie meenemen voor de lunch. en aangezien het ca. 2 km heen was mocht ik die ook weer terug en daarna nog een heel stukje verder om bij de camping te komen. Het was 17.00 toen ik me melde bij de receptie en had al gezien dat het niet druk was op het tentenveld. Joepie!, kan ik lekker zelf bepalen waar ik ga staan. Op het veld staat nog een gezin dat met de fiets rond aan het trekken is en verder 2 caravans.

Na het opzetten van de tent en gegeten te hebben de douche opgezocht en daarna meteen alle bezwete fietskleding uitgewassen. Dat hangt nu heerlijk te drogen aan de drooglijn die tussen tent en fiets is gespannen. Deze had eigenlijk wel een tikkkie langer mogen zijn. Voor volgend jaar er nog maar eentje meenemen daar ze zo goed als niets wegen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Net even de route van morgen bekeken en het ziet erna uit dat ik me in de voorbereiding verkeerd heb geteld en dus zou de dag waarvan ik dacht een 90 km te beslaan er wel eens een kleine 70 kunnen worden. Iets wat ik helemaal niet erg vind daar de gedachte 70 van vandaag er 86 geworden zijn – geen wonder dan ook dat ik zo op was nadat de tent stond. Zelfs die opzetten was peentjes zweten.

Al met al is vandaag  me niet tegengevallen. Ik heb enorm moeten wennen aan de tassen  want dat fietst toch echt wel heel anders, ook het klimmen moet ik weer opfrissen. Verder mag ik weer gaan onthouden wat er nu in welke tas zit – is maar goed dat k de paklijst mee heb genomen ☺