1 augustus – maandag

Super geslapen afgelopen nacht nadat ik de tent wat naar voren had verplaatst zodat ik recht kon liggen en niet steeds mijn bedje dreigde af te rollen.

Om 7.50 uur zat ik al op de fiets – een vroegte record. Gisteren besloten naar Wareham te fietsen vandaag – bleek iets van 11 km te zijn. Ik kon dankzij de goede uitleg van de mtb’ers en campingstaf de achteraf weg (fietsroute 2) makkelijk vinden. In het begin was het redelijk heuvelachtig met 1 lange klim, afgewisseld met wat korte afdalingen en stijgingen. Om iets voor negenen was ik op het station – een kleintje – en om  9.12 kon ik met de trein naar Weymouth mee. Rond 9.50 arriveerde deze in Weymouth en van daaruit kon ik de route makkelijk oppikken. Het stukje in Weymouth was lekker vlak doch daarna begonnen die verdraaide heuvels  weer. Desondanks kon ik ze eigenlijk allemaal naar boven fietsen.  Enige wat minder fijn was, was dat er tussen Weymouth en Pottersham geen enkele winkel was. Nu ja, eentje verbonden aan een camping en die was belachelijk duur bv een fles Coleman fuel (wasbenzine was 8,99 pond en dat terwijl die bij ons iets van 5,– euro is). Gelukig is er in Pottersham sinds een week of 3 een farmshop – net na de camping. Morgenvroeg daar lekker ontbijten sinds ik niets heb kunnen inslaan en het baggerweer is. Dwz vanochtend met zon vertrokken en met grijze wolken gearriveerd. Echter vanaf het moment dat ik de tent op kon gaan zetten (ca 12.15 uur) is het gaan regenen en helaas doet het dat nog steeds. Ik heb een mooi stukje vlak gras voor de tent gekregen en wederom van een mede- kampeerder een “mallet” (= rubberen tent hamer) geleend zodat de haringen er weer makkelijk ingingen.  Het enige wat ik gedaan heb is de tent opzetten, de boel uitpakken en me omkleden zodat ik via de farmshop naar Abbotsbury kon gaan. Mijn natte fietskleding heb ik in de tent hangen – hopelijk is het morgen droog zodat ik een was kan doen voor ik vertrek naar Abbotsbury swannery. Ben erg benieuwd naar zo een grote groep zwanen bij elkaar. Vandaag heb ik in mjjn regenpak een beetje door Abbotsbury gelopen – een mooi dorpje met een aantal huizen die dateren vanaf 1600.

Ook de kerk is de moeite waard, alhoewel ik de buitenkant aansprekender vond dan de binnenkant. Het was jammer dat het zo regende – heb nu vermoedelijk de nodige regendruppels op de foto’s staan. Aan het einde van mijn wandeling heb ik Abbotsbury tearoom een heerlijke cream tea op – had ik deze vakantie nog niet eerder gehad. Van alle tearooms die ik over de jaren gezien heb steekt deze met kop en schouders wat betreft gezelligheid er bovenuit. Het is erg huiselijk – beetje boerderij-achtig ingericht.

Na de tea terug naar de bushalte gelopen en de bus terug naar Pottersham genomen waarna ik nog even buiten heb rondgelopen alvorens in de Inn neer te strijken voor een cappucino. Dat heb je met regen, een kleine tent en de niet al te warme temperatuur buiten. Hier gezellig met 2 Engelsen (gepensioneerde PE ( = LO) docenten zitten praten over van alles en nog wat o.a. over het feit dat 1 van zijn voorouders in Portland in de gevangenis heeft gezeten (stelen met voorbedachte rade).

Dadelijk eens kijken wat er op het menu staat, ondanks dat ik nog best vol zit van de tea zal iets warms er best ingaan. Morgen als het weer beter is voor zelf wat in elkaar knutselen. (Volgens de voorspellingen zou het een heel stukje beter moeten zijn.)

Ben met de gedachte aan het spelen om hier de route van Kees af te breken en woensdag of donderdag naar Dorchester te fietsen (iets van 15/16 km) en daar een camping op te zoeken en te blijven tot ik maandag met de trein terug mag. Dan kan ik daar wat fietsroutes in de buurt rijden en een dag gebruiken om door Dorchester te dwalen. Ik weet niet of ik het met de knie aan durf (met de huisarts maar eens over hebben en kijken of er nu niet iets gevonden kan worden wat die pijn bij zware belasting veroorzaakt) om verder in de richting van Exmouth te fietsen daar er nog een aantal flinke klimmen tussen zitten en geen treinstation voor als het fout mocht gaan. Mis ik Lyme Regis helaas wel – schijnt de moeite waard te zijn maar dat is misschien ook wel mogelijk vanuit Dorchester. Een beetje op safe spelen vind ik nu wel een prettig gevoel geven – vanuit Dorchester kan ik in ieder geval terug naar Harwich zonder giga omweg.

Eerst maar eens kijken hoe het morgen gaat en kijken hoe lang ik in de Swannery ben. Ze hebben hier ook een erg mooie, grote botanische tuin die nu ik toch hier ben ook de moeite waard van het bezoeken is. Dat maar een beetje van het weer af laten hangen.