19 juli -dinsdag – dag van vertrek

overtocht_ferry_hoekvholland

Dag van vertrek.

Vandaag erg stil wakker geworden – merk dat ik de geluiden van Bambi & Doeska best wel enorm mis. Gekke gewaarwording ook al maken ze weinig geluid het geeft toch leven in huis.

Ben rond 7.00 uur opgestaan en op het gemakje thee gezet, gegeten en gewassen. Daarna was het inpak tijd. Ondanks dat ik wist wat er mee moest en de “wat zit er in iedere tas lijst” van Hans vd Veeke als basis heb gebruikt ben ik hier toch een aardig tijdje zoet mee geweest. Maar goed uiteindelijk zit het allemaal zoals ik denk dat het goed zit. Nu  was het toch echt even tijd voor de lunch en even gewoon niksen. Nadat ik de vogel voederaar schoon had gemaakt en nog een korte powernap heb gedaan kon ik  de tassen aan de fiets hangen.

Rond 16.30 uur zat ik bepakt en bezakt op de fiets –  precies volgens planning. Alles zat mee op weg naar het station – zelfs de meeste verkeerslichten  stonden op groen.

 

Op het station eerst een fietskaartje gehaald en toen door naar de GWK – heerlijk aan het andere einde van de stationshal. De wisselkoers was nog gunstiger dan toen ik de ponden bestelde. Altijd leuk zo een meevaller, nietwaar? Door al dit meezitten een trein eerder naar Rotterdam dan gepland met een lieve conducteur die de fiets mee in de trein zette. Onderweg wel wat vertraging opgelopen naar Rotterdam dus uiteindelijk weer de geplande trein  naar Hoek van Holland haven. Om 19.02 kwam de trein daar aan. Ook hier weer hulp van de conducteur gehad want ook nu was het zo een fijne trein met hoge instap. De incheck ligt aan de andere kant van het station. Heerlijk handig!

stena line hvh

Na ingecheckt te hebben en voorzien te zijn van de nodige kaarten (hut, diner, ontbijt) en de marechaussee gepasseerd te zijn mocht ik doorrijden naar de slagbomen – tof al die auto’s voorbij kunnen fietsen. Hier stonden ook al wat andere fietsers te wachten en na een klein kwartiertje ging de slagboom omhoog en mochten we de boot op fietsen. Nog even met 2 landgenoot-fietsers gesproken. Eentje ging naar Aberdeen om van daaruit de boot  naar de eilanden te nemen en de ander met de trein naar Lands end om van daaruit richting Schotland te gaan.

Aan boord mijn hut opgezocht – ziet er netjes uit. Het zijn 2 stapelbedden boven elkaar een bankje ertegenover en een kleine WC/ douche combi. Dus morgenvroeg heerlijk even onder de douche.

Ik zit  nu lekker te eten, alhoewel mam jouw varkenshaasjes wel lekkerder zijn, met uitzicht naar de vaste wal. Na het eten wil ik op mijn gemakje de boot verkennen en misschien nog even het dek op, nog wat drinken en op tijd mijn bedje opzoeken.
Voor nu alvast “welterusten”