26 juli – dinsdag

Vanochtend rond 6.30 mijn bedje uitgekomen en het programma voor vandaag nog eens doorgelezen + een aangepaste paklijst gemaakt met wat zit waar. Kan ik dat thuis niet meer vergeten. Vermoed dat ik nu de meest ideale verdeling gevonden heb. Ook nog even de action cam opgeladen  – moet wel vandaag even alle filmpjes nalopen daar hij aangeeft een vol schijfje te hebben. 
Na het ochtendtoilet – oeps wat klinkt dat sjiek – naar de Sainsburry’s gegaan om wat spullen in te slaan voor onderweg. Daarna in het hostel gegeten en de thermoskan gevuld met heet water. Altijd lekker een kopje thee.

Mijn knieën brandden vanochtend niet meer – heb ze een gedeelte van de nacht hoog gehad. Ze zijn echter nog wel erg stijf m.n. de linker. Hopelijk gaat vandaag alles goed en gaan ze geen problemen meer opleveren.
Rond 9.00 uur het hostel verlaten en naar het station gefietst  – dan lijkt de weg lopend vlak echter al fietsend merk je toch weer goed dat het best steil is. En dat tussen het drukke verkeer.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Rond 9.15 op het station, kopje koffie gekocht en gewacht op de trein. Gelukkig eentje met een lage instap en een plaats waar je je fietsen kon zekeren. Mag de NS een voorbeeld aannemen en daar komt nog bij dat de fiets voor nop mee mag. Dat vind ik nu nog eens service van Southern Trains. En hij reed ook nog eens op tijd :). Uiteindelijk in Havent om 11.04 uitgestapt en weer op de tweewieler verder gereisd. Stukje van Havent naar Portsmouth was zo goed als vlak wat de knietjes fijn vonden – deden nu gelukkig geen pijn meer. Na wat zoeken en vragen de ferry naar Ryde gevonden. Zou handig zijn geweest, althans vind ik, als in het boekje had gestaan dat je er via het treinstation moest komen. Maar goed niet geklaagd ik was er om 13.10 en om 13.15 voer hij al. In de ferry kun je goed zien dat de meeste Engelsen met bandmaat 26″ rijden want mijn fiets paste niet in de zekering. Omdat het wat koud was, harde wind, redelijk bewolkt de korte overtocht binnen gezeten.

Wightlink_Mapeditwightlink ferry - Ryde

Daarna gecheckt waar ik nog wat proviand kon inslaan en aan de weg naar boven begonnen. Begin je net te wennen aan het vlakke mag je weer alle zeilen bijzetten om uit Ryde te komen. Wel een aardig plaatsje zo op het 1e gezicht.  Meer dan 3 supermarkten heb ik niet van binnen gezien dus het zal bij die 1e indruk mogen blijven. Waarom nu 3 – wel de 1e had alleen maar spam, de 2e verkocht alleen groente en fruit en bij de 3e vond ik kleine fruitpakjes en rijstepap voor het ontbijt morgenvroeg. Dat heb je met die kleine buurtsupers. Morgen op weg naar Brook zit er nog een grote Morrison en daar moet ik voor 2 dagen inslaan daar er in Brook of op weg naar … verder niets zit.
Om ca 15.00 uur was ik op de camping: Roebeck County Campsite. In het zonnetje de tent opgezet, wel weer waait er nogal wat wind dus weer wat zware spullen gebruikt om alles op zijn plek te houden totdat de haringen erin zaten. En deze slimme meid heeft gewoon weer bij een mede-kampeerder een hamer geleend. Daarna gaan douchen en de kleding van vandaag weer zweet vrij gemaakt. En toen was het tijd om soort van zelf te koken. Het was een beetje van Bachelor’s en een beetje van mezelf (ui, wortel, Spaanse peper, spam en een paar Babybell kaasjes). Verbazingwekkend genoeg smaakte het prima  – heb de hele pan leeg gemaakt. Kan ik er weer even tegen. Na de afwas te hebben gedaan, een ketel water voor thee opgezet want dat is wel lekker in het nu snel afkoelende Ryde. Heb nu voor het eerst mijn donsjasje aan wat me redelijk warm houd doch denk dat ik dadelijk toch in de tent ga zitten om voor het eerst deze vakantie weer wat van Terry Pratchett te lezen. Begint nu stilletjes aan echt fris te worden.
Morgen nog een relatief klein stukje naar Brooks en hoop dat de zon dan weer schijnt en de wind voor de verandering van richting draait. Want tegenwind is 1 ding, maar flinke heuvels daar nog bij is wel een beetje veel. Dat geeft het gevoel niet 1 heuvel maar er 2 tegelijkertijd te mogen beklimmen. Op weg naar Brooks ligt er een Romeinse villa, mits ik het goed onthouden heb, dus daar maak ik een klein zijstapje naar toe en of er verder behalve mooie vergezichten nog spannende dingen an route liggen weet ik niet meer. Als dat is dan pak ik die ook mee.
De knieën hebben zich tijdens het klim stukje redelijk gehouden ondanks dat ze nu toch wel weer gevoelig zijn.
Goed, nu genoeg getypt – tijd voor de WC, nog wat laatste dingen opruimen en de slaapzak in en nog wat lezen.