27 juli – woensdag

Vannacht een paar keer wakker geworden van lichte regen en de gewassen kleding van de lijn gehaald. Niet dat hij in de tent verder zou drogen maar natter worden zou hij ook niet doen. Toen ik rond 6.20 opstond was het nog steeds erg grauw en vochtig buiten. Kortom het zag er jukkie!! en grauw uit. Dus maar begonnen met eerst  naar de wasruimte te lopen en het ochtend toilet te maken. Daarna alles in de tent opgeruimd en in de tassen gedaan. Op mijn slippers naar de afwasruimte gelopen (naast de fiets) om daar een ketel water voor thee te zetten, de slippers schoon en droog te maken zodat die daarna in de tas konden. En ik weer in mijn schoenen kon met droge sokken. Om 8.15 of zoiets aan de reis naar Brook begonnen waar ik denk ik rond 15.30 aankwam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Onderweg was het mega winderig  – leek af en toe wel of ik achteruit geblazen werd. vandaag lekker veel gestopt oa langs de strandhuisjes in Sandown, een cottage pie gekocht dacht in ook in Sandown, Sepulchre House kort bekeken. Dit vond ik tegenvallen  – een ruine zonder sfeer. Daarna door een koeienveld gevuld met koeien richting Freemantle gate  (Wroxall)gereden over een weg die weer meer weg had van meer gat dan weg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sandown

Maar goed het was dan ook  midden door een weiland. Daarna op een boomstam de pie genutigd en een kopje thee op. En weer verder gegaan in de richting van Godshill  – ondertussen bleef de weg vrolijk op en neer gaan en werden mijn knieën evenals de ademhaling en hartslag weer goed op de proef gesteld. Ik heb dan ook vaak korte stops gemaakt om weer op adem te komen en de beentjes een beetje rust. Tegen de tijd dat ik Brighstone in reed begonnen de knieën weer goed pijnlijk te worden en merkte ik ook de algehele krachten flink afnemen. Niet gek vermoedelijk met steeds 2 heuvels in 1 keer te mogen beklimmen met de tegenwind. In Brighstone in een kleine supermarkt weer wat bachelor’s maaltijden, wortelen, uien, rijstepap e.d. ingekocht want in Brook zelf is er niets. Pas weer in Freshwater en dat ligt een aardig stukje uit de richting. Des te dichter ik bij Brook kwam des te mooier werden de krijtrotsen langs de kust. Ik ben er onderweg al meerdere gepasseerd maar vind deze toch wel erg mooi – ligt misschien ook wel aan hoe ze gesitueerd zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voordat ik op Compton farm was mocht ik nog een stuk klimmen – gelukkig niet mega stijl maar wel net genoeg om een paar keer te mogen stoppen. De farm ligt mooi tussen de velden/ heuvels gelegen. Zit alleen een beetje ver van het toiletgebouw maar goed er is een wasmachine dus ik mag niet zeuren. Heerlijk een wasmachine gedraaid met 2 dagen was en alles hangt dan ook vol van tent naar fiets en fiets naar tent. Hoop dat we vannacht een droge nacht hebben zodat alles goed door kan drogen. Leuke van de campsite is dat er op woensdags altijd een fish & chips car komt en laat het nu vandaag eens woensdag zijn :). Ik heb dan ook niets warm gemaakt zoals gepland maar lekkere cod en knapperige chips met mashed peas op. Als toetje yoghurt wat ik in Brighstone had gekocht. Nu kan ik er wel weer even tegen. Morgen wel zelf weer wat warm maken.
Ondertussen mijn jasje maar weer aangedaan – begint weer aardig frisjes te worden dus denk dat het weer een vroeg nachtje tent gaat worden. Morgen hoop ik fit genoeg te zijn voor de Needles en misschien ’s middags even naar het strand op en neer mits het weer meezit. Als ik naar de Needles ga de tablet maar meenemen – vind ik hopelijk weer ergens free wifi zodat ik dit kan posten.