29 juli – vrijdag

Vandaag van Brook  – Compton Park  – naar Ferndown gefietst. De planning was west Moors maar die vonden dat de camping vol was en hielden geen rekening met fiets en wandelaars. Een camping die als ik ooit in de buurt terug mocht komen links zal laten liggen  – met behulp van een lieve mtb’er terecht gekomen in Ferdown (1e camping in Kees’ s boek) – dit is een erg kleine camping met sanitair dat in een 5 sterren hotel niet zou misstaan, en een fijne binnenruimte met stoelen en tv.. Hier heb ik een mooi plekje gekregen. Na het opzetten van de tent, douchen e.d.. besloten in de pub – The Pure Drop  – te eten. Zo kan ik een paar vliegen in 1 klap slaan oftewel “kill a few birds with the same stone”. Niet zelf koken, ondanks dat ik daar wel op gerekend had en spullen voor in de tas heb zitten, iedereen mailen die gemaild moet worden en de weblog updaten, en  niet nat worden tijdens het koken mochten er druppels uit de grijze lucht vallen.

Nu terug naar vanochtend  nadat de gewoonlijke karweitjes van inpakken, thee zetten gedaan waren nog even afscheid van Ann genomen en daarna aan de klim begonnen die ik gisteren pittig vond en tussendoor moest stoppen om op adem te komen. Vandaag leek ik wel superwoman want ik heb hem in 1 keer omhoog gefietst. Hoera! Op het gemakje naar Yarmouth gefietst over mooie rustige weggetjes – het mooiste stukje vond ik het onverharde stukje langs het water Yarmouth in. Yarmouth zelf was ook erg mooi. Een typisch Engels stadje met mooie oude gebouwen/ huizen. Het kasteel heb ik helaas niet van dichtbij en van binnen gezien – het schijnt enorm de moeite waard te zijn met mooie uitzichten richting het vasteland.

Ik wilde de ferry halen en dan gaat helaas niet alles. Net als op de heenweg naar Ryde had ik ook nu weer geluk – kaartje gekocht en meteen met de auto’s aan boord mogen. Tijdens de overtocht begon het weer langzaamaan ten goede te veranderen – het zonnetje begon een beetje door te breken. Top!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aan de overkant (Lymington) mocht ik als 1 van eersten van boord wat inhield dat ik in het begin door de nodige auto’ gepasseerd werd maar naarmate de route verder van de haven afkwam hoe rustiger het werd. De begin km’s waren , vond ik, heel anders dan de km’ op the Isle of Wight en die van daarvoor. Het begon nu meer op het heuvellandschap van van Noord Engeland/ Schotland te lijken met gelijk stijgende, maar goed te doen, best lange klimmen, dan een stukje op hoogte waarna vaak een toffe afdaling volgde. Deze manier van heuvels bedwingen vind ik veel fijner dan het steeds op en neer gaan. Hier heb je tenminste tijd om van een klim te herstellen in tegenstelling tot de eerdere erg korte en vaak steile.

Het National Forest waar ik een km. of 25 doorheen mocht rijden is mijn nummer 1 tot nu toe. De hei, varens, loslopende paarden overal en verder niemand op de weg. Nu ja, bijna dan. Dit was wat mij betreft echt genieten. Alle grind/ gravelpaden om over te rijden waren ook een ervaring apart – tof om zo midden tussen de bomen door te fietsen. Wat mij betreft een gebied om naar terug te keren en dan een aantal dagen zonder bagage te gaan fietsen.

Uiteindelijk kwam ik een shop/ tearoom (dacht in Crow) tegen en heb ik uitgebreid gestopt om een lekkere thee te drinken en even gewoon de beentjes laten ontspannen.

Daarna de tocht verder gemaakt over het Castleman Trailway. Een fiets/ wandelpad wat erg goed te fietsen is. Dit fietspad heeft me naar West Moors en een klein stukje verder gebracht alwaar ik het verlaten heb om bij de camping in Ferdown (Firs acres) te komen. Wat mij betreft een  camping om op terug te komen – mooie plaatsen, fijn sanitair en een lieve warden (die van klassieke auto’s houd en er zelf ook een paar heeft.)

Morgen is het plan om vanuit hier naar Church Knowle te fietsen alwaar een campsite met wasmachine ligt. Kan ik morgen mijn kleren weer wassen – vandaag maar geen handwas gedaan met de mogelijkheid dat het morgenvroeg niet droog is. Dus morgen maar weer hetzelfde aan als vandaag – het hangt nu aan de lijn uit te waaien. Ik wil een stop maken in Wimborne Minister waar een mooie cathedraal schijnt te liggen en vandaar via Poole op naar Church Knowle. Zou mooi zijn als ik daar rond 4en weet aan te komen. Heb gemerkt dat ik dat een plezierige tijd vind.