31 juli – zondag

Vannacht verschillende keren bijna van mijn bedje gerold – stukje grond is toch meer aflopend dan ik in 1e instantie dacht. Dadelijk de tent een stukje naar voren plaatsen en hopelijk vannacht op mijn matje blijven liggen. 

Voor mijn doen uitgeslapen – was ca 7.15 toen ik uit mijn scheve bedje kwam. Toen heerlijk gedoucht  – deze camping heeft erg fijne douches. Ze zijn lekker ruim, met een schuifdeur tussen douche cabine en omkleed gedeelte. Op de deur een aantal haken en tegen de muur zo’n soort stoeltje als je in het ziekenhuis bij de röntgen-omkleedruimtes hebt. Daar boven op is het water ook lekker warm. Je moet alleen regelmatig de knop indrukken om het water te laten stromen.

Daarna een poging ondernomen om thee te zetten doch de brander had er niet veel zin in dus de zaak uit elkaar gehaald en de naald doorgeprikt en daarna de brandstof fles voorzien van wat meer druk. Voila, hij ging weer aan. Dus toch nog thee – zij het wat later. Inmiddels was het tijd om mijn ontbijt op te halen en zowel het chocoladebroodje als de scone smaakten goed. Toen mijn powerbank op het kantoortje afgegeven zodat hij weer helemaal vol is – kan ik hem vannacht weer gedeeltelijk leegmaken en de tablet eraan hangen 😆.

Rond 10.30 over het voetpad/ hikingtrail vanuit de camping naar Corfe gelopen. Het was er heerlijk rustig met de nodige “kissing gates” en andersoortige hekjes om doorheen te lopen. Deed me herinneren aan de caravan-vakanties en wandelingen lang geleden. Het zicht op het kasteel was erg mooi en ook het tussen de koeien doorlopen was tof – zij het dat ze op de heenweg nog aan de andere kant van de draad stonden. Op de terugweg mocht ik er letterlijk tussendoor.

 

Het kasteel zelf is een mooie ruïne met fantastische vergezichten naar de omliggende heuvels en over Corfe zelf. Vandaag waren er ook in Edwardiaanse stijl, mits mijn geheugen me niet in de steek last, geklede mensen die de verschillende beroepen uitoefenden en een heleboel interessants te vertellen hadden o.a. over het maken van bier en de verschillende stages van het maken, ook was er een klein draagbaar “kanon”, dat tussen iets van 1500 en 1800 gebruikt werd. Dit omdat 1 persoon het kon verplaatsen.

Na hier een uurtje of anderhalf te hebben rondgelopen ben ik terug naar Corfe gegaan om daar nog wat tussen de huizen door te lopen.Ook nog langs het station gelopen en omdat zowel de knie als linker heup (niet zo pijnlijk geweest als toen ik naar De Hoogstraat ging) erg lastig zijn met de stationmaster besproken wat de opties zijn. Voor morgen wordt het fietsen naar Wareham (kleine 8 km via Cycleroute 2) en dan de trein naar Weyham om vandaaruit naar Rodden te fietsen. Daar hoop ik 2 nachten te blijven zodat ik een volledige dag in  Abbotbury heb. Geeft de benen meteen wat extra rust Van daaruit wordt het fietsen richting Exmouth. Ik hoop de baai bij Exmouth mee te kunnen pakken en de trein vanuit Dawless terug naar Harwich te kunnen nemen. Zoals jullie zien wederom aanpassingen op het schema. Leermoment om voor volgend jaar niet meer dan 50 km per dag in te plannen voor de dingen die ik wil zien gewoon steeds een dag te reserveren. Merk nu dat ik om het hele traject op mijn manier “sluggishly slow” te fietsen ruimschoots de tijd moet nemen. Maar ook dat ik het fijn vind rond 4en aan te komen op de camping om zo op het gemakje nog wat dingen te doen.  Ik vermoed ook dat ik mijn lijf de 1e paar dagen teveel heb belast en dat de pijnlijke knie en heup daar nu het gevolg van zijn. Wat ik komend jaar wil proberen mee te nemen bovenop alle hoop die ik nu al heb is een laag-bij-de-grond-stoeltje – want steeds op mijn zitmatje is ook niet ideaal – mits ik er eentje kan vinden waar ik goed in kan zitten. Thuis maar eens goed nadenken waar ik aan gewichtsbesparing kan doen zodat ik qua gewicht ongeveer gelijk aan nu blijf (20kg bagage exclusief gewicht tassen).

Ondertussen alweer even terug op de campsite, een O&S landkaart (gebied Dorset) 1:25.000 gekocht voor mocht ik meer van de route af willen wijken dan weet ik waarheen ik mag, de laatste was gedaan want de Fjalravenbroek zag er niet meer uit en zo is alles weer lekker schoon. De was hangt nu te drogen en met de wind + zon zal die best vlug droog zijn.

Over eventjes zelf weer eens koken. nu ja weer een beetje van… en een beetje van mezelf (pasta met courgette, wortel en spam). Vanavond vast opruimen wat weg kan – scheelt dat morgen weer wat tijd. Ik wil weer tussen 8.00 – 8.30 uur op de fiets zitten.