5 augustus – vrijdag

Vandaag een topscore van uitgaven gehad. De taxi 2x, bus naar Lyme Regis, entree Lyme Regis museum gecombineerd met de fossil walk en boodschappen voor de komende 2 en een beetje dag. Morgen wordt ook nog een beetje prijzig met 2x de taxi maar zondag blijf ik rondom de camping – wordt weer een voordelige dag, hoop ik. 

De taxi was er vanochtend al om 8.15 uur wat me genoeg tijd gaf een beetje inkopen te doen voor ik met de bus (X51) mee mocht naar Lyme Regis. Dit was een rit van ca 11/2uur via Bridport en Charmouth. N Lyme Regis meteen naar de Tourist Info gelopen, de bus stopte er om de hoek, en vandaaruit meteen naar het museum om te kijken of ik nog met de Fossil tocht meekon. Omdat ik in mijn uppie was mocht ik nog mee 👍. We vertrokken net over elven vanuit het museum, onder leiding van een gids die erg goed maar ook amusant kon vertellen. In totaal waren er 3 “fosielenmensen” aanwezig waarvan Henri het meeste vertelde en de andere af en toe toelichtingen gaven en of stenen spleten om te kijken of er wat inzat. Dat wat er verteld werd was erg interessant ondanks dat ik het meeste alweer vergeten ben. Het strand rondom Lyme Regus ligt vol met keien, varierend in grote van groot (rotsblokken) tot mini steentjes. Het erover heen klauteren/ lopen vond ik zeker op de terug weg erg lastig – kon goed merken dat heup, rug en knieen erg moe waren van het veilig over het strand proberen te komen. We hebben gelopen, gestaan en gezocht van ca 11.00 tot ca 14.30 uur. Ik was dan ook erg blij toen ik weer vaste grond onder de voeten had, een toilet vond en daarna even lekker kon zitten bij “tea for one”en een pasty met salade want behalve een paar mueslirepen en een pakje drinken had ik sinds ik de camping verlaten had niet meer gehad. Nadat ik de thee en pasty ophad een klein stukje door de hoofdstraat gelopen die vol met touristen was en om 16.26 de bus terug weer genomen wat me rond zessen weer on Dorchester bracht. Na de boodschappen bij de co-op gedaan te hebben was ik rond 18.45 weer op de campsite.

Omdat ik vanmiddag pas zo laat had gegeten had ik niet echt veel honger dus diner vanavond bestond uit een broodje met verschillende losse kaasjes, meloen stukjes en reep chocolade.
Het begint nu koud buiten te worden dus ik ga dit afronden en de slaapzak in kruipen, nog een beetje lexen en de oogjes dicht laten vallen.