7 augustus – zondag

Vandaag de dag begonnen met “dull an dreary weather” – het was helemaal grijs  vochtig en de mist hing erg laag. Zag er tot ca 10.00 uur niet uit dat de zon zou gaan doorbreken – gelukkig deed hij dit wel en werd het een warme, broerige en redelijk windrige dag.

Rond 10.30 had ik alles bij elkaar verzameld wat ik nodig had en ben naar Hardy’s House gereden wat een kleine 1/2 mijl verderop lag. Het huis(je) of moet ik zeggen cottage is best wel klein maar mooi gelegen. De sfeer in de cottage is positief en gezellig. Wat ik erg leuk vond was om door hetzelfde raam naar buiten te kijken als hij deed als hij zijn boeken schreef. Na in de cottage te hebben rondgekeken mijn laatste (althans voor dit jaar) tea for one and scone genuttigd – was inmiddels lunchtijd. Voordat ik door kon naar Laurence of Arabia moedt ik nog even naar de camping – kwam er toch weer langs – want deze slimmerd! was vergeten van camera batterij te wisselen. Ik ben vanuit Hardy’s cottage richting Tincleton en Wareham gereden. Clouds Hill waaraan de cottage van Arabia ligt aan deze rustige “country lane”. Twee auto’s kunnen elkaar alleen bij de passeerplaatsen passeren. De afstand tussen beidde cottages is iets van 7 a 8 mijl. Hardy’s cottage vond ik al klein die van Lawrence is nog een maatje kleiner. Erg gezellig vond ik het er ook niet qua inrichting – je kunt goed zien dat het een mannenhuis is. Wel ligt het schitterend gelegen tussen de heuvels. De enige gezellige kamer was de woonkamer op de 1e verdieping waar dakramen voor een mooie lichtinval zorgen en een platenspeler (met een grote “toeter”) voor een rustige ontspannen sfeer zorgen.

Na ditbgezien te hebben ben ik verder geteden in de richting Bovington (was een grote militaire basis is), langs het tankmuseum waar ze met van alles en nog wat harde knallen aan het produceren waren. Van daaruit over Woolbridge (in Wool) gereden, er mogen alleen voetgangers en fietsers over. Toen richting Moretown aangehouden en vandaaruit via fietsroute 2 richting Dorchester gereden. Een stukje vior Dorchester afgebogen naar West Stafford wat me via Lower Bockhampton naar Higher Bockhampton bracht en dus weer bij de camping was. In totaal heb ik bijna 40 km. gefietst.

In het begin van de route was het vrijveel klimmen en dalen maar het 2e gedeelte had wat meer vlakkere stukken. Al met al ben ik blij hoe de knie zich vandaag heeft gedragen – was af en toe pijnlijk maar niet overheersend. Ook kan k weer kleine stukjes staand klimmen – aan het begin van de vakantie kon ik dat nog niet. Dus dat is in ieder geval winst.

Morgenochtend brengt Felix (boer) me rond 10.15 nasr het station zodat ik ruimschoots op tijd voor de trein aanwezig ben.