8&9 augustus – maandag&dinsdag

Vanochtend (7.00 uur) opgestaan met de zon hoog aan de hemel en een straalblauwe lucht. Perfect om de tent droog in te pakken. Gisteren al begonnen met de buitentent (binnen- en buitentent) schoon te maken – vandaag nog wat gemiste of nieuwe vliegenpoepjes verwijderd en de binnenvloer grondig schoongemaakt. Scheelt weer een karweitje thuis 🙂 – alleen nog even voor de zekerheid grondig laten doordrogen voordat ik hem opberg. Verder de haringen een bad gegeven zodat ik ook aan hen niets meer hoef te doen.  De tyvek krijgt een rondje wasmachine – is het ook weer schoon en kan ik het bij de tent opbergen. Alle andere  spullen mogen of in de wasmachine of krijgen een uitgebreidde afwasbeurt zodat het zeker schoon en droog is. De MSR pomp kan een rondje tandenborstel aan de buitenkant gebruiken want daar zit nogal wat zand/troep in de kleine gaatjes. Maar goed dat is natuurlijk niet echt gek gezien de plaats op de fiets.

Om even over 10 en was alles ingepakt – niet perfect maar dat krijg je als je spullen op de boot paraat wilt hebben. Felix (boer) heeft me een lift, in de grote bestelbus, naar het station gegeven zodat ik daar rond 10.30 uur was. Voor ik naar het perron ben gelopen even langs Costa voor een cappucino en een broodje voor onderweg. En toen op naar het perron, bankje opgezocht, kletspraatje gemaakt met een oudere dame die haar schoonzus in Essex op ging zoeken en tenslotte om 11.13 de fiets de trein in gereden. Om 13.49 – precies op tijd 👍 aangekomen in Waterloo – aan wat stationspersoneel gevraagd waar ik eruit moest en onderweg ook nog een keer om op de roze GPS lijn te komen. Voor mezelf volgend jaar de namen in de route zetten zodat ik weet waar welk ststion ligt. Toen ik eenmaal op de route zat ging het prima al zal ik nooit een fan worden van fietsen in London. Veel te druk om om je heen te kijken – en dat is best wel jammer want er zitten een paar leuke stukjes tussen oa London Bridge. Het stukje fietsroute ging prima maar daar waar het samenvalt met het voetgangersgedeelte vind ik het niet fijn daar die totaal niet om zich heen kijken en denken dat ze het “voetgangers- en fietsersrijk” voor zichzelf hebben. Het fietsen met alle bussen en auto’s viel me niet tegen – moest mezelf er alleen weer even echt bewuust van maken mijn stuk op de weg te claimen en dus op het midden van de rijbaan te gaan rijden. Was ik in het begin even vergeten en dan loop je kans afgesneden te worden – wat mij soort van gebeurde. Uiteindelijk was ik rond 14.50 op Liverpool Street Station. De weg naar de lift gevraagd en 1 verdieping gezakt. Nog even geprobeerd of mijn trein vervroegd kon worden maar daar had ik niet zoveel aan – moest ik een keer overstappen en nu was hij rechtstreeks. Geprobeerd of ik de fiets ergens veilig kon stallen maar daar is helaas geen gelegenheid voor. Mocht wel van de meneer van Reception van hun toilet gebruik maken. Top! Daarna met de fiets een rondje gewandeld en even met een mevrouw van de Cancer Association gesproken alvorwns ik weer bij Costa belandde voor cappucino, lemon cake en een flesje fruit juice. Daarna de customer lounge opgezocht wwar ik de koffie en lemon cake heb genuttigd en dit nu aan het typen ben.

Ondertussen is het nu bijna 4 uur en dus over een 25 minuten eens gaan uitzoeken waar platform 1 is – als ik het goed heb vertrekt de trein daarvan. Het scherm in de lounge zal het me wel definitief vertellen.

Ook de trein naar Harwich international vertrekt netjes op tijd en is om 18.13 in Harwich. Naar de ferry betekent met de lift naar beneden en dan richting security vanwaar je de welcome vlaggen kunt zien. En daar moet ik zijn. Inchecken begint pas om 19.30 uur en dus wacht ik een gebouwtje met toiletten en wat snackmachines. Als de check-in open gaat mag ik er als 1 van eersten door maar dat betekent helaas nog geen boarding. Dus weer een tijdje gewacht in hetzelfde gebouwtje doch aan de andere kant van de muur ☺. Rond 20.15 richting het begin van rij 1 gereden – waren inmiddels ook wst andere fietsers gearriveerd. Met hen een praatje gemaakt en gewacht, gewacht en nog meer gewacht. Pas rond 21.15 mochten we na de moterrijders aan boord. Volgende keer bij een Harwich oversteek kan ik gerust een paar treinen later nemen en kijken of ik op London Liverpoolstreet al wat warms kan eten dan kan ik aan  boord nog iets lichts en warms eten in het zelfbedieningsrestaurant. Fiets geparkeerd op de yellow cardeck (#3)  en daarna met de lift naar de 10e verdieping om mijn spullen in de hut te leggen en daarna te gaan eten. Net toen ik de hut uitliep kwam Arjan (collega) met zijn vrouw aanlopen 😁. We wisten dat we op dezelfde boot zouden zitten maar elkaar bij de hutten tegenkomen was wel grappig. Het werd nog grappiger toen bleek dat we hutten naast elkaar hadden. Na even gekletst te hebben ben ik gaan eten en wat later kwamen ze er even bij zitten om bij te kletsen. Nadat ik gegeten had – zij waren een rondje lopen – hebben we nog even verder gekletst e zijn samen naar de hutten gelopen. Tijd om te gaan slapen – het was al na twaalven.

De volgende ochtend gewekt door de fijne bootmuziek, dus opgestaan en lekker gedoucht. Daarna gaan ontbijten en weer even met Arjan en zijn vrouw gekletst. Toen het tijd was om naar de cardecks te gaan scheidden onze wegen zich. Zij mochten naar orange en ik naar yellow.

Na het verlaten van de boot gimg alles in sneltrein vaart – was vlug door de douane heen en had daardoor met 2 andere fietsers (maker van Marten’s  next best thing en zijn vrouw) de trein van 8.40 naar Rotterdam Centraal. In de trein met de conductrice gepraat over fietsen, motors, reizen en veel meer. In Rotterdam zat ook alles mee en ik had de trein van 9.05 (had gerekend op die van 9.20 uur) waardoor ik rond 10.15 weer thuis was.

Na thuiskomst eerst de fiets afgeladen, toen eigen lekkere koffie gedronken en begonnen aan het opruimen en uitsorteren van de spullen en was. Nadat de wasmachine aan het draaien was, en mama gesproken had,  naar de Jumbo voor de 1e hoognodige boodschappen – de rest komt wel ergens eind deze of volgende week. Tenslotte nog alle plantenbakken water gegeven en een beetje bijgekletst met Tessa, Marjet en Ria. Daarna vond ik het genoeg dus verder lekker niets gedaan en wat tv gekeken – het was inmiddels alweer ruim na vijven.