Conclusie – 2016 – Kanaalroute deel 1

Als ik deze vakantie moet samen pakken in een aantal zinnen dan is dat dat ik het prima naar mijn zin heb gehad ondanks dat dingen anders zijn gegaan/ gelopen dan ik voordat ik vertrok had gedacht. Mijn benen zijn minder sterk dan ik dacht waardoor ik met grote regelmaat de plannen heb mogen bijstellen naar wat op dat moment voor mij haalbaar was. Aan de ene kant vind ik dat jammer maar heb hierdoor wel geleerd in te spelen op hoe ik me lichamelijk voel. Kortom een lesje in flexibiliteit en luisteren naar je lichaam. Hoogstraten dank jullie wel dat jullie (m.n Else)  me dit zo goed hebben bijgebracht toen ik er inmiddels alweer 2 jaar geleden was. Aan de andere kant ben ik er trots op en blij mee met wat ik heb kunnen fietsen en doen. Want als ik 2 of 3 jaar geleden was gevraagd ga je nog op fietsvakantie dan had ik dat toen niet voor mogelijk gehouden.

Ook heb ik weer geleerd dat ik als ik iets wil zien hier een halve tot hele dag voor moet inplannen, alsmede de dagetappes voorlopig tussen de 50 en 60 km te houden – met al die heuvels is dat meer dan genoeg voor mij om het leuk te houden. Dit omdat ik graag regelmatig stop voor het uitzicht, iets te drinken in de pub of gewoon op adem moet komen door al die steile heuveltjes. M.a.w ik ben gewoon “sluggishly slow”.

Voor volgend jaar – heb er ondanks dat ik net thuis ben, nu alweer zin in – ga ik dagen niet meer voor de hele vakantie plannen maar steeds voor een paar dagen tot maximaal een week. En dan zie ik wel waar ik op de geplande route uitkom. Lol hebben is belangrijker dan kilometers maken! Waar ik wel goed naar wil kijken is; wat kom ik op de route voor leuks aan culturele zaken tegen zodat ik daar niets van hoef te missen.

Verder wil ik kijken waar ik in de bagage gewicht kan reduceren naast een andere, lichtere camera en geen fietszolen mee. Dit omdat ik graag iets van een Helinox stoeltje mee zou nemen om niet steeds op de grond te hoeven zitten. Mits ik er goed in kan zitten – dit t.z.t in het Experience Center in Utrecht uitproberen. En ondanks dat dit gewicht toevoegt wil ik toch proberen lager uit te komen dan dit jaar. Streven wordt 18 max 18.5 kilo – dit jaar waren het er 19/ 19.5.