Donderdag 19 juli – Fort Tevens – Nehalem Bay SP

Vanochtend weer vroeg opgestaan – tent was nog nat van de miezer die afgelopen nacht was gevallen. Dus na het wassen eerst de tent zoveel mogelijk droog gemaakt aan de buitenkant, toen theewater opgezet en de tent beginnen uit te ruimen. Tegen de tijd dat het water kookte was de tent leeg en lag alles klaar op de tafel klaar om in de tassen gedaan te worden. Terwijl we wachtten op het trekken van de thee alvast zoveel mogelijk in de fietstassen gedaan. De tent heb ik tot het allerlaatsre moment laten staan zodat die zoveel mogelijk droog was.

Toen we opstonden was het een graad of 15 en grijs met een beetje blauw ertussen – kortom we waren voorzichtig optimistisch over het weer. Het is uiteindelijk een heerlijke dag geworden – zonnig en een graad of 22 met rugwind. “Just what de doctor ordered.”

De eerste 25 kilometer waren lekker vlak en daarna zouden we 3 flinke klimmen krijgen. Toen we ongeveer een uyr gefietst hadden kwamen we langs een koffiestal en dus hebben we beide koffie met muffins op. Heb hier voor het eerst sinds dagen cappucino gedronken. Na een lange pauze zijn we we richting Seaside gereden, in Seaside door de hoofddtraat naar het Lewis&Clark standbeeld aan de promenade gereden. Seaside is een touristenstad masr eentje met een plezierige sfeer. Bij het beeld wat foto’s gemaakt en met verschillende mensen gesproken. Na Seaside zou de 1e klim beginnen en dus hebben we aan de voet van de klim onze lunch gegeten. Hadden we tenminste de kracht om redelijk soepeltjes naar boven te rijden. Als beloning hadden we een leuke afdaling. Toen was het weer even soort van vlak voordat klim 2 begon. Met ook een leuke afdaling en omdat we nu langs de kust reden hadden we af en toe mooie vergezichten. We hebben dan ook dankbaar gebruik gemaakt van de verschillende stopplaatsen om van het uitzicht te genieten. De laatste klim, voor Nehalem was de lastigste. Hij was langer dan de andere klimmen en op stukken ook steiler. Bij deze klim hebben we verschillende rustpauzes gehouden, regelmatig gegeten en gedronken. Ik in ieder geval, Roger wat minder – hij schijnt het minder nodig te hebben. De uitzichten op deze klim waren het mooiste en dus goede redenen om even op adem te komen. In het laatste stuk zit ook een tunnel, althans ik geloof dat het in het laatste dtuk zit, en die zijn nooit echt leuk. De lange afdaling naar Nehalem was erg gaaf – niet hoeven trappen en toch met een gangetje van 40/ 50 km naar beneden gaan. In Nehalem boodschappen gedaan – vanavond spicy macaroni&cheese met salad gegeten. Het was een voorgekookte maaltijd die nog goed smaakte ook. Ook de vochtvoorraad weer goed aangevuld, dus zal er vannacht wel weer een keer uit mogen.

Ik begin nu te merken dat de electolytes werken – had vanochtend eens geen gespannen kuiten. Ik denk dat de wsrmere temperaturen meer uitnodigen tot drinken – zowel water als thee – en dat dat mijn lichaam goed doet. Ook eet ik nu meer en regelmatiger en okm dat helpt goed om de krachten op pijl te houden.

Morgen wordt een kort dagje, Tillamook, 24 miles en is he.t de bedoeling dat we nasr een camping tegenover Tillamook Cheese factory gaan. Als het lukt wil een rondleiding doen door de fabriek en natuurlijk wat van hun kaas proeven. En omdat we in Tillamook zitten misschien ook uit eten – mits we een leuk restaurant/ diner kunnen vinden. Verder willen we weer een was doen zodat alles weer schoon is. Kortom morgen is wer een redelijk rustig dagje – hopen rond het middaguur in Tillamook te zijn. Met een beetje geluk heb ik morgen ergens wifi zodat ik dit kan uploaden.

Nu is het weer bedtijd.

Aanvulling – bij de uitgang van het park – tegenover de KOA camping zit een laundry ruimte – dus voor wie de was wil doen…

Luxurious life on the road 🙄

Seaside en Clark&Lewis

Onderweg

Tijdens de laatste klim voor Nehalem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s