Maandag 10 juli – Harwich – Colchester

_1000756.gif

Afgelopen nacht niet geweldig geslapen maar hopen dat het vannacht een betere nacht wordt. Om 5.30 gewekt en rond 6.00 liep ik met een kop koffie in de hand naar een zitplaats daar we nog wel even moesten wachten alvorens we van boord mochten.

Rond zevenen zat ik op de fiets en reed tussen alle auto’s het terrein af. Toen even zoeken naar waar de route nu precies begon dus maar alvast de eerste extra meters gemaakt. Het beginstuk was dit jaar dan bij de Kanaalroute van vorig jaar. Ik vond dit begin naar het water en de promenade leuker dan het stuk tussen de huizen door vorig jaar. Aan het water de 1e foto’s van de dag gemaakt en daarna een kopje lauwe thee (zat nog in de thermos van gisteren) gedronken. Het was toen al lekker warm in het zonnetje. Na een paar km. Ging de route weer van het water weg en kreeg ik de allereerste klimmetjes en klimmen. Op de allereerste steile klim besloot de ketting van de voor tandwielen te lopen. GGGRRRRRRRR!!! Waarom ik heb geen idee maar goed de ketting weer terug gelegd, de handen met wat bladeren weer enigszins olievrij gemaakt,  de fiets kleine 30 meter naar boven geduwd en toen kon ik weer verder fietsen. Na een tussenstop om nog wat te eten, en wat later om een fruit salade en voorverpakte sandwiches te kopen door gereden naar Wivenhoe. Dit blijft een mooi plaatsje aan de rivier.

Er lagen dit jaar ook wat meer zeilboten op de kant dan vorig jaar. Hier de fruitsalade genuttigd – was toen rond negenen, denk ik – en daarna wat foto’ s van de boten en wat huizen gemaakt. Toen door gereden naar Colchester – nog iets van 10km of zo. Onderweg daar naar toe haalde ik bij een afdaling een Nederlands echtpaar, ook bepakt en bezakt, op e-bikes. Naar beneden was ik vlugger, zal wel jeugdige onbevangenheid zijn 😉 maar naar boven haalden ze me weer vlug in. Het laatste stukje, althans van mij, hebben we samen opgereden – zij gingen door naar Maldon net als ik vorig jaar. Stiekem bij het naar boven gaan wel een beetje jaloers op hun extra hulp. Het is dat de accu’s opladen lastig is onderweg en dat ze ook nog niet in vliegtuigen mee mogen… anders zou ik een goede sportieve variant best zien zitten zo in de heuvels. (mam, ik denk aan het soort e-bike die we samen op de jaarbeurs hebben gezien. Die hele dure!)

In Colchester een beetje moeten zoeken naar de camping maar met behulp van een lieve local er goed gekomen. Rond 11.00/11.30 was ik er al echter had wel het gevoel er al een lange dag op te hebben zitten.

Na het inchecken en £36,– te hebben betaald voor 2 nachten de tent opgezet. Dit is denk ik de duurste camping van de hele vakantie. Het is, vond ik, een verbazingwekkend grote camping met heel mooi aangelegde en ruime plaatsen. Ook zijn er veel douche, toilet en wasmachine faciliteiten. Ik zit zelfs zo gunstig dat mocht ik vannacht naar het toilet moeten ik maar 30 meter hoef te lopen en aan de andere kant van de tent op ca. dezelfde afstand zit de kraan voor water te tappen en heb ik mijn waterzak hier niet nodig. De Lamboughini heb ik in een grote hangar mogen parkeren zodat hij daar vandaag en morgen heerlijk veilig staat – hoef ik me daar geen zorgen over te maken.

Nadat ik gedoucht had, toen de tent stond en ingericht was, de was gedaan. En net toen ik die had hangen ging het natuurlijk regenen. Dat duurde gelukkig niet giga lang maar hield wel in dat ik een kleine 30  min. in de tent heb mogen doorbrengen i.p.v. in de schaduw op mijn stoel. Ben erg blij dat ik heb aangeschaft want het is toch wel lekker om daarop onderuit gezakt bij te mogen komen. Hij ligt nu bij de tassen in 1 van de 2 luifels. Daarna is langzaam de zon weer gaan schijnen en schijnen dat doet hij nu nog.

Rond tweeën in de richting van Colchester gegaan – bus is circa 700m. lopen vanaf de camping  –  mits je natuurlijk naar de juiste bushalte loopt. Met de bus is het ongeveer 15 minuten naar het busstation en dan nog een minuut of 10 om te komen waar je wilt. Heb nadat ik cranberry juice had gekocht even lekker gezeten op een bankje in de paleistuin en ca 1/2 liter ervan op – morgen het kasteel  bekijken en de bijbehorende tuin/park nog wat meer verkennen.

_1000767

_1000769_1000764_1000766

Verder staat er nog ergens een stuk Romeinse toren en wat er nog meer is weet de VVV me vast wel te vertellen. Als laatste boodschappen doen om morgenavond zelf te koken en een startvoorraadje te hebben voor als ik woensdag verder ga naar Maldon.

Zojuist de laatste slok bier – bitter- op die  naast de bangers & mash heerlijk heeft gesmaakt. Ook aan de groentes zijn gedacht want ik had ernaast een mooi bord met verse erwten, courgette en tuinboontjes. Kortom het buikje is nu weer aardig gevuld.

De blog is nu ook weer bijgewerkt nu nog kijken of ik hem verstuurt krijg. Anders dat morgen vanuit Colchester proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s