Woensdag 18 juli – Astoria Fort Stevens SP

Heerlijk lang blijven liggen vanochtend, 8.00 uur, daarna de mail gecheckt, wat ovr vandaag gelezen. En naar de tour gekeken. Welke ettappe weet ik niet maar morgen is de Alped’ Huez en gezien dat Tom derde staat. Toen nog een foto van de brug gemaakt die vandaag beter zichtbaar was dan gisteren.

Ondertussen samen met Roger thee en koffie bij de receptie gehaald en daarna onze tassen ingepakt. Tenslotte nog een foto van de kamer gemaakt met waar de fietsen stonden. Rond 10.30 richting bike shop gegaan. Waar we de banden van wat extra lucht hevben voorzien en ze Roger’s fietscomputer hopelijk goed hebben ingesteld. Helaas hadden ze geen armstukken – moeten we in Newport dus nog naar kijken – daar zit pas weer een grote fietsenwinkel. Vanuit de bikeshop richting Fort Stevens gereden met een klein stukje over het Lewis&Clark trail. Net voordat we een brug over mochten, andere dan gisteren, zagen we een hert langs het fietspad van bramen snoepen. Dus wat verderop gestopt, camera gepakt en hopelijk wat leuke foto’s gemaakt. Het hert was niet slim want kort daarna besloot het een drukke weg over te steken terwijl al het voedsel aan de kant was waar hij of zij al was – achter de strukken lagen de wetlands. Daarna wij de brug over gefietst richting Fred Meyers – gigantische winkel met zo kngeveer alles onder 1 dak. Hier eerst de lunch gekocht, wraps, en buiten bij de fietsen opgegeten. Toen terug nasr binnen om het eten te kopen wat we voor het diner hadden bedacht – kip in saus met bonen vergezeld van rijst en een salade. De kip en rijst kon ik mooi opwarmen in de pan en de salade voor de pietemientjes en fibers. Verder nog yoghurt, bananen ed.. gekocht. Toen zijn we naar de sportwinkel gereden die verderop zat hopende dat zij electolytes, weet effe het nederlandse woord niet, zouden hebben. En gelukkig hadden ze het. Ik had vanochtend de laatste tablet, van die ik gekregen had, in mjjn water gedaan en heb het gevoel dat mijn lijf maar vooral de benen er wel bij varen.

Het was toen inmiddels rond tweeen en tijd om verder naar Fort Stevens te gaan. Op ons gemakje fietsend genietend van een langzaam doorbrekend zonnetje de laastste kilometers afgelegd. Voordat we naar de campsite reden eerst een bunker bekeken en toen via een pad door het park naar de campsites gereden, geregistreerd in het rangers huis en toen de tenten opgezet. Terwijl ik de tent opzette weer lek gestoken door muggen – 8 op mijn linkerschouder heb ik geteld. Het waren nog grote beten ook – lijkt wel of ze steeds groter worden. Gelukkig jeuken ze nog niet. Van Roger andere anti- mug gehad en die lijkt beter te werken. Daarna geloof ik niet meer gestoken.

Thee tijd dus water gekookt voor de thee en daarna langzaam het eten opgewarmd – Roger had zijn vrouw aan de telefoon (doen ze iedere avond om 18.00 uur elkaar even spreken) – en na het telefoongesprek samen goed gegeten want alles was op. Kln vandaag zelfs de afwas doen zonder dat ik zelf water hoefde te koken. Joepie! Aangezien we bij de wastafels warm water hadden. Nadat alles schoon en opgeruimt was nog samen thee gedronken, even de kaart voor morgen bekeken en toen de slaapzak in. Het werd best wel fris en ondanks dat we niet veel hebben gedaan waren we beide best moe.

Morgen weer om 6.00 uur op zodat we rond 8.00-8.30uur kunnen aanfietsen – morgen wat een best pittige dag met 3 flinke klimmen, de andere stukken zijn vrij vlak. Dus ga nu de oogjes sluiten – 21.00 uur.

Kamer motel6

Astoria bridge

Onderweg naar Fort Stevens

Fort Stevens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s