Zondag 24 juli -2022 – Dannenberg

Wederom een goede nacht gehad – was wel weer flink afgekoeld richting de 10/ 11graden wat natuurlijk helpt.

Net voordat ik me klaar aan het maken was om de tent in te gaan kwam er een fietser het tentenveldje op, op een Giant die dateert uit de jaren 90. Was gaaf om te zien hoe hij hem had opgebouwd en ook hoe goed het frame er nog uit zag. Dus natuurlijk aan de praat geraakt – over van alles en nog wat. Trouwens niet alleen zijn fiets was “oud” zijn tent bleek nog ouder te zijn – het was een mooie katoenen tent die volgens hem ook nog goed waterdicht was. Ben blij voor hem dat hij de hoosbuien van Lübeck niet heeft gehad want ik weet niet of hij dan droog was gebleven. Maar goed door al het geklets werd het wat later voor ik in mijn bedje lag.

Vannacht wel 2 keer eruit geweest voor de toilet – nu geeft dat hier niet want het toiletgebouw ligt op nog geen 10 meter afstand. En dat is vaak anders als je op een tentenveldje staat. Rond 8ten er echt uit gekomen en rustig aan me gewassen en begonnen met de was in de wasmachine te doen. Dit was wel aan het andere einde van de camping – 100m lopen. Maar goed… na wat gestoei met de wasmachine deze aan de gang gekregen. Niet op de wolwas zoals ik gewoonlijk doe maar deze keer op bonte was 30graden want de wolwas wilde hij om wat voor reden niet pakken. Daarna terug naar de tent gelopen en thee gaan zetten. Tegen de tijd dat mijn thee klaar was, was Michel ook zover om aan zijn ontbijt te beginnen en aangezien hij geen kookspullen/ mok bij zich had voor hem ook maar ene kop thee gemaakt. Ook tijdens zijn ontbijt en mijn thee weer goed zitten kletsen. Ik vermoed dat hij mijn leeftijd is, misschien een tikkie jonger – heeft de kunstacademie in Leeuwarden gedaan en woont nu alweer heel lang in Berlijn. Tegen de tijd dat mijn was klaar was (10.30 uur), was het ontbijt van Michel genuttigd en mijn thee op.

Effe tussendoor – terwijl ik dit zit te tikken heb ik gezelschap van een mama-merel met witte staart – heb haar al vaker op het veldje gezien zit blijkbaar het nodige wat is. Ze zat net heerlijk te eten op nog geen 2m afstand 😊.

De was uit de machine gehaald en opgehangen en een begin gemaakt met de posting van gisteren en eergisteren. Tegen die tijd was Michel zover om weer verder te gaan maar niet zonder zijn kaartje achter te laten – thuis op mijn gemakje zijn website bekijken. Hij heeft een kleine drukkerij en verkoopt postkaarten. Hij is professioneel fotograaf (naast zijn werk als evenementen opbouwer en schoonmaker want met fotografie alleen kun je geen droog brood verdienen).

Daarna de rest van de ochtend besteed om de posting af te maken – internet was wat minder stabiel vanochtend – maar goed na wat aanhouden is het toch gelukt.

Toen gekeken of ik een hotel kon boeken in Dannenbüttel en na even gebeld te hebben om te checken hoe het zat met de parkeergelegenheid en veiligheid het hotel geboekt voor 2 nachten. Dit omdat het dinsdag een mindere dag wordt met de nodige kans op regen en ik nog niet in een hotel overnacht had 😊. De prijs is ook goed te doen euro 70,00 inclusief ontbijt voor 1 nacht. Aan het hotel zit ook een restaurant vast dus hoef ik niet ver te lopen om iets te eten mocht ik geen zin hebben om Dannenbüttel in te lopen. De dag erna kan ik dan afhankelijk van het weer of in Dannenbüttel blijven of een rondje gaan rijden – laatste heeft natuurlijk de voorkeur.

Toen mijn 2e kuche van de dag op – vanochtend was het een appelflap en voor lunch iets met kersen aangezien ik geen zin had om mijn “oatmeal” te maken. Daarna opgezocht hoe ik moest lopen naar de Waldemarturm/ museum – het is iets van 2km vanaf de camping dus de wandelschoenen aangedaan en lekker langs het meertje wat tussen de camping en Dannenberg ligt naar de toren gelopen. Het is een mooie toren vind ik – typisch vermoed ik ook voor deze regio. In de toren is het museum waar wat et zien is over wat er aan archeologische vondsten is gedaan en bovenin is er uitleg over de overstroming en is er een wisselende foto-expositie. Niets bijzonders maar gewoon leuk om even doorheen te lopen – voor de entree hoef je het niet te laten – 2euro.

De Waldemarturm

Na door de toren gelopen te hebben richting de straat gelopen waar ik een lekkere ijsco en cappuccino op heb – het weer was er meer dan warm genoeg voor. Iets wat meer mensen hadden bedacht aangezien het terras vol zat en je in de rij mocht aansluiten om je bestelling te doen. Ik had geluk want de rij was niet zo lang maar na mij moesten ze toch wel een minuut of 10 wachten voor ze aan de beurt waren. Zowel het ijs als de koffie smaakten prima en het was ook wel lekker even op een terrasje zitten – ik mocht aanschuiven bij 2 andere mensen.

Na een minuut of 25 de terugtocht weer aanvaard wat me rond 15.40 weer terug op de camping bracht.

Toen de telefoon en de camera batterij maar aan de oplader gehangen (in de afwasruimte). Dat is het fijne van een kleine camping dat je dat daar neer kunt leggen zonder dat het meegenomen wordt. Nu heb ik natuurlijk wel het voordeel dat ik goed zicht heb op de huisje waarin toiletten/ douche en afwashok zich bevinden. Anders zou ik het ook niet doen. Dan ging het aan de powerbank en dan zou ik daar de powerbank opladen. Nu hoef ik me in ieder geval niet meer druk te maken over het opladen van apparatuur want ik kan vermoed ik wel voorruit tot dinsdag.

Hieronder een impressie van het teruglopen naar de camping.

Ondertussen is het nu bijna 6uur en ga ik dit posten – tenminste als het internet snel genoeg gaat zijn voor de foto’s. daarna nog even de route van morgen doorlopen en die vast naar de GPS sturen zodat ik dar morgenvroeg niet aan hoef te denken. Als dat gedaan is lekker douchen – is nu nog erg rustig in de douchehok. En daarna wat eten, lezen en slapen vermoed ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s