Dinsdag 3 juli – Fillongley Park – Rathtrevor

Wederom rond 6 uur opgestaan – zonnetje scheen al uitgebreid. Joepie! Tent lekker droog weggepakt – de 1e keer gedurende deze trip. Moge er nog maar vele volgen. Om 9 uur zat ik op de fiets – iets later dan gepland. Ook de rit terug naar de ferry was veel klimwerk maar ik hoefde niet te lopen. Het is 6.13 km van de campground naar de ferry. Bij de ferry even lekker in de zon gezeten en om 10.00 mocht ik aan boord. 10 Minuten later waren we aan de overkant.

Ik ben nu in Bowers – heb er een beetje eten ingeslagen voor tussen hier en Parksville. Ik zit nu aan de lunch, wrap met kip, kaas en spinazie en een kop cappucino. Ze zouden hier wifi hebben maar mijn tablet wil hem niet vinden. Had gehoopt Victoria hostel vanuit hier te kunnen reserveren. Straks in Parksville nog maar even proberen. Ondertussen ben ik wel weer de powerbank aan het opladen net als de tablet weer op 100% kracht te brengen. Vanavond de camphost maar opzoeken en kijken of de powerbank daar vannacht kan worden opgeladen – dan kan ik er weer even tegen. Ook hopen dat ik vanaf Rathtrevor wifi heb dan kan ik de afgelopen dagen posten – heeft iedereen weer wat leesvoer 😉. En anders duurt het gewoon nog wat langer voor iedereen weer helemaal bij is.

Het lanschap gaat nog steeds erg op en neer maar kan nu tenminste de heuvels op blijven fietsen – hoop dat dat zo blijft. Ik denk dat het nog iets van 30 a 35 kilometer is vanaf hier. Er zijn niet veel vergezichten maar het tussen de bomen rijden heeft ook wel iets.

Dadelijk nog even wat extra Ca$ halen want die gaan vlugger dan ik steeds verwacht. Maar goed als ik het dan om reken naar de wisselkoers dan blijken de bedragen enorm mee te vallen. Een van de dingen die het hier duurder maakt zijn de campgrounds met Ca$ 20 en 23 – boodschappen vallen qua prijs wel mee. In Victoria maar even de financiele balans opmaken – dan weet ik weer waar ik sta. In de States wordt het een stukje makkelijker om bij te houden aangezien de verhouding $ t.o.v € ongeveer 1 op 1 is.

Ben nog aan het bedenken of ik in Victoria blijf als er geen plek is in het hostel – blijken er inmiddels 2 te zijn – aangezien ik vermoed dat hotel en motel prijzen best wel hoog zullen zijn. Aan de andere kant de kans dat ik er nog een keer zal momen zal klein zijn. Dus misschien wel de moeite waard om er in ieder geval 1 volle dag te zijn wat inhoudt 2 overnachtingen. Als er plek is in het hostel dan ga ik denk ik voor 3 nachten. Kortom blijft dus nog even spannend hoe dingen in Victoria zullen gaan.

Powerbank is inmiddels weer voor 75% vol – geef hem nog een kwartiertje of zo en dan wordt het weer tijd voor “Hit the road, Jack”.

Vandaag merk ik dat ik lichamelijk wat minder ben – “ladies issues” (wat ook de reden was dat ik vanochtend wat later was dan gepland) – buik is vervelend en heb niet echt veel eetlust. Denk dat het voor avondeten maar iets van een gevulde soep gaat worden. Dan heb ik toch iets warms binnen + vocht- en zoutgehalte worden aangevuld. Hopelijk voel ik me morgen een stuk beter.

Vanavond meer…

Het is nog wel geen avond maar toch… weer nieuws. Ben nu in Parksville bij Subway een Pepsi aan het drinken en raad eens… er is wifi. Dus ik verstuur dadelijk een hoop posts.

Een eindje terug bij Tourist Information naar binnen gegaan – 1 van de weinige die bemensd zijn – en heb hun gevraagd een hostel in Victoria voor me te reserveren. Het is niet degene georden die ik gehoopt had masr goed het is gelukt om 2 nachten te boeken a Ca$ 37,75 per nacht. De nachten van 7 en 8 juli. Dat houdt in dat ik morgen een dag extra blijf op Rathtrevor en mijn hele schema 1 dag opschuift. Nu hoop ik dat er hier een wasserrette is kan ik daar de hele zooi in gooien – wordt het een stukje schoner dan met de hand. Het Park ligt dacht ik,. op iets van 4 a kilometer van Parksville. Volgens de Tourist Office medewerkers is het park de moeite waard – heeft een mooi strand en verschillende trails. Net buiten het park zit een farm shop waar ze vers fruit en groenten verkopen. Hoef ik die nu niet in te slaan. Top!

Aangezien ik nu niets opzienbarends meer verwacht doe ik deze post er dadelijk ook meteen uit. Mocht ik morgen wfi hebben dan weer een update en anders duurt het een dagje of wat langer.

Note: het blijft steeds een beetje een golvend landschap – sommige beklimmingen wat langer dan anderen maar allemaal redelijk tot goed te doen – zelfs voor mij met alle bagage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s