Dinsdag 24 juli – South Beach – Carl G Washburne SP

Vanochtend was de tent gelukkig weer heerlijk droog maar het was wel steenkoud. Om 8.20 uit het park weggereden nadat ik eerst bij de rangers een “klacht” heb ingediend over het feit dat er 2 tramps waren die geen hiker/ biker waren en dat er 1 man was die erg veel geluidsoverlast had veroorzaakt (was niet helemaal psychisch in orde, leek het). Later hoorde ik van Richard – stond er ook – dat de tramps in hun auto waren vertrokken en dat er met de andere man was gesproken. We kwamen elkaar onderweg tegen – ik had er net een lange koffiestop op zitten op de heuvel die je Waldport uit leidt. De koffie was lekker evenals de chocolate chip cookie. Om nog even verder van de hak op de tak te springen 😜 – ik heb hier heerlijk lang pauze gehad omdat er een Northbound fietser binnen kwam, afkomstig uit NY, en we goed hebben zitten praten. De lange pauze was lekker, kon ik weer wat kracht opdoen want het stuk South Beach – Waldport was steeds op en neer gaand. Deze fietser gaf met het advies om Eleve te kopen (goed tegen gewrichtspijn) en Bengay wat de gewrichten helpt herstellen na inspanning. Deze informatie gecheckt bij Richard en hij gaf aan dat hij dat ook gebruikte dus besloten het te gaan uitproberen – kijken of mijn benen dan ’s ochtends minder als jelly aanvoelen.

Maar goed terug naar een soort van chronologische volgorde- net buiten Waldport kwam ik Richard tegen die ook naar SFO fietst alleen in wat minder tijd dan ik. We hebben samen opgefietst tot aan mijn afslag voor Carl G Washburne. Onderweg lekker, al fietsend, gekletst althans daar waar dat kon.

Het stuk tussen Waldport en Yachats was heerlijk vlak en dus schoten we heerlijk op omdat er een flink windje in onze rug blaasde. In Yachats heb ik boodschappen gedaan voor het avondeten (rijst met bonen + tonijn en abrikozen) omdat er verder voor het park geen winkels meer zouden zijn. Na de boodschappen zijn we samen aan de klim van Cape Perpetua begonnen – hier had ik me zorgen om gemaakt maar dat bleek achteraf niet nodig te zijn. Het was een lange klim met best wat op en neer erin maar het stijgingspercentage was goed te doen – veel minder inspannend dan de klim bij Cape Lookout. Richard gaf later aan dat de flinke tailwind (25 mile per uur) een wereld van verschil maakte – hij had hem vorig jaar ook gereden en had toen geen wind.

Vandaag was ik om 14.00 uur al bij het SP dus betaald en de hiler/ biker site opgezocht – die vind ik niet geweldig aangezien er niet veel vlakke grond is, tussen de bomen, om de tenten op te zetten. Ik had vandaag 1e keus en heb dus een redelijk vlak stuk gevonden. Ben benieuwd of ik gezelschap ga krijgen. Daarna heb ik gedouchten mij kleren gewassen en de tent ingericht. Je gelooft het misschien niet maar ik heb een kort shirt aan, mijn nachtshirt en mijn donsjas en nog is het niet mega warm. Dadelijk na het eten koken duik ik met een thermos verse thee de tent in en ga dan lekker liggen lezen. Ik zit dit nu te tikken met koude handen, op een grasveldje tussen de bomen waar af en toe de zon schijnt.

Het strand heb ik tussendoor ook bezocht – 1/2 mile trail wat er onder de 101 naar toe leidt. Ik heb even op het strand gezeten – je zag het zand zich “lopend” verplaatsen. Het trail was wel leuk tussen hoge bomen die vol met mos hangen en op de half- rotte stammen en op de grond waren al de nodige paddestoelen.

Genoeg getikt voor vandaag tijd om eten te maken en daarna de afwas in de toiletruimte te doen – daar is tenminste warm water dan hoef ik mijn brandstof daar niet extra voor te gebruiken. Morgen verwacht ik in Florence wel weer iets van een koffietent te vinden, hopelijk met een stopcontact daar er hier geen bearlockers zijn om dingen op te laden, met wifi zodat ik foto’s kan toevoegen en dit kan uploaden.

Lookout point op Cape Empetua

Carl G Washburne SP

Underpass om op het strand te komen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s