Woensdag 19 juli – Newton Side Orchard – Wokingham Waterside (Reading)

_1010165

Vandaag ook weer best goed op tijd weg, ondanks een nacht die vergezeld ging van harde windstoten, knalharde donderslagen en bliksem. De tent was vanochtend zoals te verwachten dan ook heerlijk nat en mocht hem dus droogmaken voordat ik hem kon inpakken. Een licht zonnetje was ondertussen aan het doorbreken en dus was ik gunstig gestemd m.b.t. het weer vandaag. Echter helaas wonnen de wolken het van de zon en was het een grauwe bewolkte dag met af en toe wat miezer regen – niet genoeg om een regenjas aan te doen maar genoeg om nat te worden (net zoals met een regenjas aan). Omdat de temperatuur hoog genoeg was heb ik het ondanks het nat worden niet koud gehad.

Ik ben begonnen met een stukje backtracken om de route terug op te pikken en via Great Windsor park richting Windsor te gaan. Net als Richmond Park was het ook hier enorm uitgestrekt – alleen een beetje veel heuvelachtiger. Langs het beeld van koningin ? gereden – dacht Elizabeth maar moet dat nog even nazoeken. In de route beschrijving heet het “Queen’s statue”.

_1010161

Daarna langs een stukje Thames Windsor ingereden – van een WOII vliegtuig en een boot versiert met veel bloemen een paar foto’s gemaakt.

In Windsor weer even moeten zoeken naar de vervolg track – op de een of andere manier vind ik eindpunt van  en beginpunt naar… niet helemaal logisch op elkaar aansluiten.

Maar goed na wat zoeken en met een beetje hulp toch gevonden. Ook vandaag ging het veel langs de Thames maar hoe verder ik van Windsor afkwam hoe meer ik tussen de huizen en /of velden reed. Ook een stuk langs de A4 gehad voor Reading. In Reading ging het weer langs de Thames en daar heb ik ook met slaapplaatsje gevonden – Wokenham Waterside wat een kano verhuurplaats is met de mogelijkheid tot kamperen. Hier heb ik vannacht het rijk alleen, blijkbaar is het in de weekeinden drukker met kampeerders. Ik heb een mooi plaatsje uit het zicht en in de luwte met uitzicht over de Thames. Ook is het dicht bij het kantoorgebouw voor de toilet/ douches. Het gebouw is een beetje zoals een gymzaal met kleedruimten/ douches voor mannen/ vrouwen, toiletten, zitruimte en een keuken. In de keuken staat een koelkast  en een waterketel waar ik gebruik van mag maken – hoef ik  morgenvroeg de brander niet aan te steken. Na het inchecken, tent op zetten en een handwas doen (kleding kan vanavond fijn binnen drogen) naar de Tesco gelopen (ca. 15 minuten) aangezien ik de spieren even anders wilde belasten – was een leuk stukje langs het kanaal – ik had de hoop dat het café nog open was zodat ik niet zou hoeven te koken. Helaas ging dat niet door… Toen maar risotto met champignons gemaakt  – en extra champignons toegevoegd. Omdat ik voor de risotto melk had meegenomen na het eten en de afwas de pan wederom vies gemaakt door melk te koken en daar wat fudge in op te lossen zodat ik een soort van chocolademelk kreeg. Na het opruimen hiervan nog wat foto’s gemaakt van kanoënde kinderen en wat ganzen die hier volop aanwezig zijn.

Om in Reading te komen zo ongeveer de hele dag nodig gehad – kwam rond vieren aan. Op de 1 of andere manier kan ik de tijd die ik nodig heb met de heuvels nog niet echt goed inschatten. Ik had gedacht er tussen 2 en 3 aan te komen. Maar goed… omdat het onderweg regelmatig miezerde maar een thee stop in een pub gemaakt en mocht niet eens voor de thee betalen. Lief he? Omdat ik geen winkels tegen kwam – en het niet aandurfde bij een Lidl en nog wat winkels de fiets buiten te laten heb ik tot 2en geleefd op een muesli bar en wat fudge. Net voor Twynford kwam ik een bycicle shop tegen die naast fietsen repareren ook home-made sandwiches verkocht en lekkere koffie had – niet zo lekker als de mijne 😁 maar wel de beste die ik hier tot nu toe heb gehad.

Tot die tijd had ik het gevoel  dat het fietsen vandaag erg zwaar ging maar dat kwam misschien wel door de stevige tegen wind en de zuigende werking van de gravel en modderpaden waar ik veelal over mocht. Na de lunch stop nog een redelijke klim gehad maar was gelukkig niet zo heftig als ik uit de hoogte kaart had gedacht af te lezen.

Ondertussen is het bijna 10 uur en dus tijd voor een laatste toilet stop en de oogjes dicht te doen – hoop dat ik goed slaap – achter me ligt een treinrails en met regelmaat rijdt er een trein overheen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s