Dinsdag 25 juli – Bristol

_1010372

Voor mijn doen laat opgestaan – 8.00 uur  – begin een beetje te merken dat lijf en ledematen wat vermoeiender beginnen te raken. Zal wel het vele buiten zijn, nieuwe indrukken/ ervaringen opdoen en het ontmoeten van nieuwe mensen.

Vond het niet zo erg dat ik wat later dan gewoonlijk mijn bedje uitkwam – voor 10.00 uur is toch niets open. Na op mijn gemakje me te hebben gewassen en ontbeten op jacht gegaan naar een automaat die me weer wat contanten wilde geven. De 1e van Sainsbury wilde mijn “yes” op eventuele extra bankkosten niet accepteren dus maar verder gezocht en gevraagd. Uiteindelijk bij eentje terecht gekomen die maar een max van £250,00 had en dat daar maar uitgehaald. En even verder bij de Tesco het voor mij nog ontbrekende bedrag gepind – kan nu weer een dag of 8 a 9 vooruit. Tot nu toe kom ik gemiddeld mooi uit op de getelde £40,00 per dag – de ene keer wat meer en de andere dag wat minder. Vooral op fietsdagen is het vaak de helft of minder.

Nu dat geregeld was de bus naar Suspension Bridge gezocht en gevonden. Daar aangekomen eerst de brug op en over en weer terug gelopen en van het mooie uitzicht genoten. Daarna naar de Observatory gelopen die mooie uitzichten over de gorge en de brug geeft. Op donderdag ga ik onder de brug doorfietsen hoop dat het dan droog is zodat ik ook dan wat foto’s kan maken – voorspellingen zeggen: regen. “Fingers crossed” dat ze het heerlijk mis hebben. Na genoeg op de heuvel waarop de Observatory staat te hebben rondgelopen nog even in de Observatory geweest maar had dat net ze goed niet kunnen doen daar het voor mij niets toevoegde – camera obscura was leuk maar dat was me de £2,50 achteraf bezien niet waard.

Daarna via een stukje Leigh Woods – uit het hoofd – terug naar de bus gelopen. En meegereden tot de College greens – hier ligt de Abbey aan alsmede Bristol University. Op de greens op een bankje, in het warme zonnetje, mijn lunch gegeten en daarna wat foto’s van de Abbey, binnen- en buitenkant gemaakt. Alsmede foto’s van rondom de greens. Wat foto’s is denk ik een beetje een understatement, volgens mij zijn het er best weer een heel aantal geworden. De Abbey is vind ik erg mooi, heel kleurrijk van binnen maar niet zoveel dat het overdadig wordt.

_1010375

Daarna naar de overkant van de straat gelopen om boodschappen voor het avondeten te doen en die onderweg naar Brunel’s Great Britain gedropt in het hostel.

Onderweg naar Brunel’s

Dit schip met museum, en een stuk extra museum is nu in aanbouw – open voor publiek vanaf maart 2018. Dit neemt je echt mee terug in de tijd – het dok is gebouwd ten tijde dat de Great Britain voer en overal liggen spullen die toen ook op de dokken lagen zoals vaten, kettingen, paard en wagen, reddingsboten etc., etc.. In het museum word je rondgeleid door de geschiedenis van het schip in woord en beeld. Ook zijn er een aantal interactieve dingen zoals het schip op koers brengen en de schroef hoger zetten. Na het museum kom je vanzelf terecht op het schip wat ook ingericht is zoals het toen was. Een aantal hutten zijn voorzien van scene uitbeeldende “poppen”, props, geuren en geluiden die de situaties levensecht maken. In het ruim waren een aantal paarden gestald en je kon er echt de paardenstront ruiken. Kortom erg knap gedaan. Oh ja, ik mocht als student het museum/ schip op omdat ik aangaf docent te zijn en dit misschien wel eens heel interessant voor onze ll. zou kunnen zijn.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ik denk dat Bristol een super stad zou zijn om met de ll. te bezoeken omdat sfeer vriendelijk is, er heel veel te doen is en de jeugdherberg mega centraal ligt. Ik zou het enorm tof vinden om hier een paar dagen met de komende 3V te mogen doorbrengen. Daar waar ik Bath altijd een erg plezierige stad heb gevonden vind ik Bristol toch nog wel fijner gewoon omdat het veel levendiger is en een jeugdigere uitstraling heeft.

Na bezichtiging van de Great Britain terug gelopen naar het hostel, ca 15 a 20 minuten, en alvast naar campings bij Cheddar gekeken – er liggen er 2 en heb die maar meteen in de nieuwe app gezet en gemarkeerd. Echter ik ga niet al morgen naar Cheddar maar pas donderdag. Het beloofd namelijk 3 dagen  minder prettig weer te worden en heb besloten dat ik morgen nog wat dingen binnen ga bekijken – er is nog ergens een mooie art gallery en verder weet ik het nog niet. Ook wil ik op het einde van de middag in het hostel terug zijn zodat ik nog een keer een was kan doen. In Cheddar mag ik vooralsnog kamperen, en met regen wassen gaat hem niet worden, want het hostel is voor als nog op donderdag volgeboekt. Ga ze gewoon donderdag bellen en kijken of er misschien geen bed is vrij gekomen (net zoals het geval in Bath was).

Toen was het tijd voor een lekkere douche – ben weer helemaal schoon aan het avondeten begonnen. Hier in gesprek geraakt met een van origine Nigeriaanse meneer, waar de ouders diplomaten van waren, en die heeft gestudeerd in Parijs. Hij is een neuro-linguist die nu met zijn dochter hier is omdat ze meedraait in een speciaal programma voor studenten die medicijnen gaan studeren – net zo iets als bij ons aan de Erasmus Universiteit kan, vermoed ik.

Na het eten aan de update van vandaag begonnen en zo dadelijk nog een stukje cake – heb nog geen toetje gehad – en dan mijn bedje opzoeken.

Tot morgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s