Vrijdag 22 juli 2022 – Lubeck – Dannenberg/ Zaterdag 23 juli 2022 Dannenberg

Gisteren wat later weg dan gepland, vanwege de mega hoosbuien de dag ervoor en ook nog wat regen gedurende de nacht. Maar goed rond 9.45 zat ik op de trike. Toen eerst op naar Decathlon voor nieuwe gastankjes (grote met schroefdraad hadden ze niet meer – dus maar 2 kleinere gekocht) en toen ik er was ook maar meteen een extra T-shirt (merino) gekocht dat maakt het net wat makkelijker. Binnen 15 min was ik weer buiten en begon de rit naar Dannenberg. Ik moet zeggen MRA heeft er een mooie route van gemaakt (had ingegeven geen autosnelweg) en mocht rijden tussen de goudgele korenvelden, bossen met naaldbomen. De na ca. 1 uur rijden kwam ik een bakkerij tegen waar ik mijn lunch (broodje en een kuche) heb gekocht, kuche (gevuld met amandelspijs) met cappuccino heb genuttigd en daarna weer verder gereden richting het klooster.

Hier had ik een mooi plekje met uitzicht over meer…?

Daarna de kerk bekeken – die simpel maar mooi was.

Toen doorgereden door nog meer bossen, tussen maisvelden en korenvelden richting Dannenberg waar ik lekker vroeg 15.00 uur arriveerde. De camping ligt tegenover de gemeente zwembad en heb dan ook bij het zwembad in gecheckt. Daarna het tentenveldje opgezocht wat grenst aan het toiletblok, afwasruimte. Er is ook een gemeenschappelijke ruimte echter die was gisteren op slot.  Het tentenveldje heb ik eigenlijk voor me alleen – gisteren gezelschap van 1 Duitse fietser die nu weer weg is.

Vanochtend wat regen gehad – half uurtje – maar nu schijnt de zon weer ondanks dat het wel wat bewolkt is. Straks de tarp opzetten want er is regen voorspeld over zondag en wat voor maandag. Dinsdag wordt een mindere dag met de nodige regen als de weerberichten gelijk gaan krijgen.

Gisterenavond met een Duitser (andere) zitten praten die dingen voor een bike-packing tocht aan het uitproberen was.

Dadelijk (zaterdag inmiddels) ga ik een klein rondje richting Dannenberg rijden – langs en paar fotopunten, de supermarkt aangezien het morgen weer zondag is en er dus niets open is. Ik had gisteren al wel het nodige ingeslagen maar een kleine aanvulling (wat koeken, pak extra drinken, yoghurt) is altijd handig. Op zondagmiddag ben ik van plan naar het Dannenberg museum te gaan – want ’s ochtends is voor de was.

Rondje Dannenberg stelde niet veel voor – was ook maar 5,2km uit en thuis – dus besloten door te rijden naar Hitzacker. Dat zou een mooie oude binnenstad moeten hebben en was maar 18km op en neer. De binnenstad was inderdaad mooi – ondanks dat ik het alleen vanaf de trike heb gezien aangezien het druk was en ik nergens veilig kon parkeren en dus ook geen foto’s heb. Maar goed heb ik het in ieder geval gezien. Zowel op de heen- en terugweg een aantal ooievaren gezien. Er schijnen er in deze streek de nodige te zitten en had ze onderweg dan ook al op verschillende plaatsen gezien. Alleen zoals steeds geen goed plekje om te stoppen en ze te vereeuwigen.

De Edeka hier is een grote supermarkt en kon ik mooi de aanvullingen inslaan die ik nog miste. Heb er zelfs lunch gekocht en 2 kuchen (1 voor morgen en 1 voor maandag).

Terwijl ik nu weer buiten zit wordt ik door de muggen weer lek gestoken – heb me gisteren ingesmeerd met DEET en mag dat dadelijk ook weer doen – tenzij ik in de tent verder ga want het begint ook best weer fris te worden. Het is maar goed dat ik Prikweg bij me heb – voor volgend jaar heb ik een nieuwe nodig. Want het lijkt wel of de bulten steeds groter en hardnekkiger worden. Grrrr!

Weer vooruitblik: morgen wordt het rond de 29c en maandag rond de 32c. Dinsdag wordt dan weer een mindere dag zowel qua temperatuur als regenvoorspelling.

Zal dit stukje morgen proberen te plaatsen, mits het internet snel genoeg is, want ik moet nog de foto’s van gisteren op de computer zetten en daar heb ik nu niet veel zin meer in – begin een aardige hoofdpijn te krijgen. Zal wel de koffie afkick zijn – heb er vandaag geen op, althans geen echte alleen zojuist en zakje van de DE. Vochtgebrek is het niet want gedronken heb ik genoeg.

Voor nu… tot morgen …

Advertentie

2 gedachten over “Vrijdag 22 juli 2022 – Lubeck – Dannenberg/ Zaterdag 23 juli 2022 Dannenberg

  1. Inge's bike travels Berichtauteur

    😊 Ik doe mijn best 😊. En je hebt helemaal gelijk dat het weer niet altijd mee zit. Doch ben er best tevreden over – meesten dagen zo’n en behaaglijk tot erg warm. Hoop dat ik de rondrit van morgen overleef aangezien het erg warm wordt. Wel fijn dinsdag/woensdag geen tent op te zetten en niet te hoeven koken. Daarna richting Extertal, als ik het goed heb. Nu tijd om wat eten te maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s