​4 augustus – donderdag

Vannacht voor het eerst een beetje fris in de slaapzak gehad  – was gisterenavond vroeg al erg fris en mistig dus dat zal er wel mee te maken hebben gehad. Vanochtend rond 7.30 uit bed gekomen ondanks dat ik al een beetje langer wakker was. Toen het zonnetje een beetje op de tent begon te schijnen vond ik het tijd om eruit te komen. De hele buitenkant was vochtig en de was die tussen tent en fiets te drogen hing was ook nog goed nat. De was die onder een afdakje had gehangen was zo goed als droog. Desondanks alles vandaag pas na terugkeer uit Dorchester opgeruimd – was hij in ieder geval goed droog.
Van de boerin een lift Dorchester in gekregen en met de taxi weer terug gekomen (was 8 pond). In Dorchester eerst naar de Tourist Info gegaan om te kijken of er iets B&B was maar dat was er niet echt. Maar besloten dat ik dan de taxi in en uit Dorchester ga pakken – ben ik nog steeds veel voordeliger uit dan in een B&B. Na de Tourist Info eerst een “savoury tea” gedaan in 1 van de vele restaurantjes en daarna 1 van de 4 walks gedaan (a Town and River walk) oa langs All Saints church, The King’s Arms, river Frome. Aan de rivier een bakje frambozen en blauwe bessen op – vitamientjes ook weer gehad.

 

Daarna op het gemakje het Dorchester Museum bekeken en “tea for one” gedronken.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dorchester County Museum

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Daarna bij soort van toeval langs de Tourist Info gekomen – wilde naar Boots om Savlon anti-septische creme te kopen, die ik heb is bijna op en al wat jaartjes oud, en meteen maar besloten te vragen hoe ik morgen het beste in Lyme Regis kan komen. Dat blijkt met een bus die niet ver vanaf hun vertrekt – ik wil die van 9.19 nemen om dan ca 10.15 in LR aan te komen. Kan ik op fossielen jacht, het fossielen museum bezoeken, langs winkels lopen en weet ik wat nog veel meer. Hoop dat het weer meezit. Vandaag was het voornamelijk zonnig ondanks dat er aan het einde van de dag regelmatig wat wolken voor schoven.
Na de Tourist Info een Duitse fietser tegen het lijf gelopen en even wat gekletst – hij was op weg richting Weymouth. Nu werd het tijd om boodschappen te doen – thee was zo goed als op en wat groenten en vlees voor bij Uncle Ben’s was ook wel fijn. Had vanavond een mooi assortiment van gesneden wortelen, broccoli, sugar snaps en baby mais aangevuld met stukjes gebarbequede kipstukjes bij de Chinese rijst mix. Om het geheel wat meer smaak te geven een klein stukje bouillonblok, beetje zout, peper en knoflook. En wederom smaakte het niet slecht, eigenlijk best goed 😜. Als toetje pudding van Cadbury. Enige wat ik nu lastig aan de brander blijf vinden is het niet echt hebben van een sudder stand. Na de vakantie maar eens met Rolf (docent techniek) erover hebben of hij niet is lichts en vouwbaars kan maken, van staaldraad ofzo, zodat langzaam iets garen wat makkelijker wordt. Nu ik de brander weer door heb doet het weer steeds beter of ik word er weer handiger in. Gevaarlijk om dit zo te zeggen, zul je net zien dat hij er morgenavond geen zin in heeft.
Bij 1 van mijn verderop buren de powerbank aan de stroom  mogen leggen en dan is die morgenvroeg als het goed is weer helemaal vol.
Nu nog een paar bladzijden lezen en dan de oogjes sluiten en de snaveltjes toe zoals mevrouw de ooievaar zou zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s