​23 juli – zaterdag

Vandaag het heel erg rustig aangedaan. Pas rond zevenen mijn bedje uitgekomen en dat terwijl ik al best wel even wakker was :). Daarna de tent wat verplaatst, de waslijnen opnieuw opgezet omdat alles vochtig was. Het is hier momenteel zowel overdag als ’s nachts erg vochtig. Daarna gewassen, gegeten en mezelf klaar gemaakt voor vertrek. Sarah vertelde gisteren dat ik door de weilanden en bos naar Groombridge kon lopen dus die heeft me uitgelegd hoe ik moest lopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik was wel een beetje nerveus want was toch wel een 45 minuten lopen en heb ik alles wel goed onthouden. Gelukkig niet verdwaald want dan had ik dit niet kunnen typen ;). Het hele stuk heb ik niet hoeven lopen daar een ouder stel dat net met de honden gewandeld hadden me aanboden me op het station af te zetten  – ik vroeg hen voor d3 zekerheid of ik bij de weg rechts/ linksaf moest. Dat vond ik erg lief van ze en scheelde me minuut of 10 in de zon lopen.
In Groombridge kaartje kocht voor West Royal Tunbridge Wells (9 pond return) met de bedoeling om uit te stappen eerst bij High Rocks  – maar de trein reed vlugger aan dan ik was. Terugkijkende op vind ik dat niet zo erg daar het combineren van de High Rocks met Turnbridge Wells ook wel wat veel zou zijn geweest.

 

In Tunbridgw als 1e naar Sainsbury gegaan – ligt naast het station  – om wat voor lunch te kopen. Voor ik terug zou gaan ben ik er opnieuwd naar toe gegaan om eten voor morgen in te slaan daar ik niet verwacht iets open tegen te komen behalve nu dan de pub. Na de 1e shoppinground naar het centrum gelopen: The Pantiles. Het is een oud winkelcentrum met keuke kleine winkeltjes in barok stijl. Daar ook uitleg gekregen door een mevrouw in 19e eeuwse kledingdracht over de beroemde Tunbridge Wells. De kerk was helaas gesloten en verder was ik en te moe en te warm om een rondje stad te lopen. Dus terug naar Sainsbury’s om de allerlaatste dingetjes te kopen doch pas nadat ik daar een heerlijke “cuppa had gedronken”.

Om 14.55 had ik de trein terug naar Groombridge en was ik om ca 16.00 weer op de campsite.  De stationmanager daar had me vanochtend voor vertrek al beloofd dat hij een “cab” zou regelen. En zogezegd zo gedaan.

Dat stukje met de trein is trouwens erg leuk – Spa Valley Railway – daar de locomotief en treinstellen van ergens begin 1900zijn, dacht  warm kan makemet van die mooie oude lampjes. Je kon het af en toe echt ruiken dat er kolen nodig waren – wat ik eigenlijk wel gaaf vond. Het was alsof je in een soort van dr Who timecapsule was beland.

Nu zit ik dit heerlijk onder een boom in de schaduw en wind te tikken onder genot van een zkje Walkers cheddar cheese crackers en cranberry/raspberry juice. Straks eens kijken of de brander er weer zin in heeft – hij heeft kuren de ene keer brand hij echt mooi en de volgende keer wil hij niet eens aan. Als ik terug ben maar naar Zwerfkei en uitvinden wat een complete revisie kost en anders moet er maar een nieuwe komen als het 1e een groot bedrag gaat worden. Mocht de brander blijven klieren dan ga ik Brighton kijken of ik een gasbrander kan vinden en stuur ik deze maar per post naar huis. Op hoop van zegen een zakje Bachelor’s pasta en sauce gekocht zodat ik dat morgenavond hopelijk warm kan maken. Nu eerst douchen ben ik de drukte weer voor – altijd fijn – en daarna kijken of hij aan wil en ik water voor thee kan koken en later vanavond de leftovers van gisteren op kan warmen. Anders mag de magnetron het werk voor me doen.

Verder vandaag lekker luieren, route voor morgen nog een keer doirlezen en lekker niksen. Hopelijk heb ik dan morgen weer wat energie in de beentjes voor de 50 a 60 km die gaan komen. Waarvan ik dacht er iets van 17 lekker vlak zijn. Maar dat kan ook best de dag erna zijn. Morgen meer…

4 gedachten over “​23 juli – zaterdag

 1. Marjet

  Hoi Inge, klinkt heel goed allemaal! Je bent gestart met een prachtig gedicht en goede wensen voor je reis. Mooi om daar af en toe aan te denken en je reis bij te stellen wanneer dat beter voelt.Fijn dat we zo een beetje met je mee kunnen reizen. Houd goede moed! liefs, Marjet

  Like

 2. Ria Bakermans

  Hoi Inge fijn om iets van je te horen. De eerste (kleine) avonturen dus al beleefd. Wens je succes met je brander. Goed weer, geen tegenwind, en iets minder heet dan hier. 34 graden.
  Hartelijke groeten van papa en mama

  Like

 3. Ria Bakermans

  Hoi Inge.fijn om iets te horen. Dus je hebt het wel naar je zin.
  De grote avonturen moeten nog komen. Ben benieuwd naar het vervolg.
  Is de reis met trein en boot goed verlopen?
  hartelijke groeten van papa en mama

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s