Zaterdag 29 juli – Cheddar – Bathpool (Cider Farm Campsite)

Vandaag met een zonnetje op 😎 en met regen naar bed 😭. Op het gemakje ingepakt zodat de tent goed kon door drogen – rond 9.30 was ik op pad. Het stukje alternatieve route, ipv de bocht die erin zat, was goed te vinden en ook plezierig te fietsen. De B-weg was wel ietsje druk maar niet storend. Ondanks dat de route redelijk vlak was vond ik er toch een paar wat lastigere stukken in zitten. Desondanks vorderde ik redelijk. Bij de theepauze van 10.30 stopte bij mijn stopplaats een groepje jonge wielrenners die vandaar een time trial gingen doen (weg op en neer fietsen). Was wel leuk om even te zien en met ze te kletsen. Daarna rustig door gefietst over soms vlakke en soms minder vlakke stukken – begin nu wel weer af en toe last van de linker knie te krijgen en ga morgen dan ook een stuk met de trein overbruggen (Taunton – Barnstaple). Dit is een stuk met hele pittige klimmen en om het zekere voor het onzekere te nemen doen ik dat maar met de trein. Daarna heb ik de tijd tot Sheepwash om te beslissen of het Plymouth wordt of Penzance – vermoed vanwege de zwaarte van de klimmen dat het wel eens Plymouth zou kunnen worden. Moet ik alleen een aantal YHA vast gaan leggen daar er niet overal campings zijn. Nu is dat ook niet zo erg met regen. Nu weer terug naar vandaag. Zoals in het route boekje aangegeven vandaag geen winkels gezien – had in Cheddar voldoende ingeslagen zodat ik Bridgewater niet in hoefde – daar wel op een bankje aan de rand van een park lunchpauze gehad. Hier was iets van een festiviteit voor kinderen aan de gang maar heb niet kunnen ontdekken wat nu precies. Na Bridgewater was het zo goed als alleen langs water fietsen – de gravel paden waren redelijk goed te fietsen. Tenminste geen modderboel zoals bij eerdere dagen alleen weer hele smalle stroken Β om over te rijden. Langs water fietsen vind ik altijd fijn en ook dit stuk was voor mij weer 1 van de mooiere uit de route. Zelfs weer wat kanaalboten en sluizen gezien. Rond 13.30 was het tijd voor koffie pauze en hier even de camping situatie gecheckt. Niet heel veel verderop gaf de gps een camping aan. De enige die ik kon vinden voor Taunton en een boerencamping – de camping was er nog en stond goed bekend. Dus daar neergestreken – 3 mile voor Taunton – in Bathpool op de Cider Farm Campsite. De tent staat onder de appelbomen, kon hem net opzetten voor het ging regenen, waar in het najaar cider van wordt gemaakt. Verder lopen er een aantal pauwen, ganzen en konijnen rond.

Na de tent opzetten gedoucht en de was gedaan. Helaas ging get tegen de tjjd dat de kleren uit de droger konden steeds harder regenen waardoor ik niet naar de pub en co-op ben geweest. Ik had gedacht in de pub met de kaart voor me even naar de Plymouth route te kijken en er wat te eten aangezien buiten koken het niet zou worden. Het is nu een broodje, reep chocola en 2 muesli-repen geworden met een pakje drinken.

Morgen de (nood)voorraad weer flink aanvullen voor ik naar Taunton fiets. En iets voor ontbijt kopen aangezien ik dat nu niet heb gedaan.

Ondertussen tikt de regen vrolijk door – hoop dat het weer morgen overdag weer grotendeels droog is. En dat ik de tent droog mag inpakken.

Nu nog even lezen – armen zijn moe van het typen en dan de oogjes toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s